2015-05-27 16:17:34
Φωτογραφία για Ινδία: Πάνω από 1.000 νεκρούς λόγω καύσωνα 50 βαθμών κελσίου
Τουλάχιστον 1.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Ινδία, με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας να αγγίζει σχεδόν τους 50 βαθμούς Κελσίου και τους ασφαλτωμένους δρόμους στο Νέο Δελχί να λιώνουν από τη ζέστη, όπως μεταδίδει το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, με τις Αρχές να συμβουλεύουν τους πολίτες να μη μετακινούνται άσκοπα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας ανέφερε ότι εξέδωσε προειδοποιήσεις για καύσωνα σε πολλές επαρχίες της χώρας, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τον καύσωνα δέχτηκε το κρατίδιο Άντρα Πραντές στη νότιο Ινδία, όπου 551 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους την τελευταία μόλις εβδομάδα, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Στο κρατίδιο Τελανγκάνα, που συνορεύει με το Άντρα Πραντές 231 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την υπερβολική ζέστη, με το θερμόμετρο στην περιοχή να σκαρφαλώνει στους 48 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Hindustan Times, επικαλούμενη στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι ο καυτός αέρας και η σκόνη εντείνουν τα φαινόμενα ξηρασίας στις περιοχές αυτές, που πλέον περιμένουν την έλευση του μουσώνα.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ