2015-05-27 20:49:09
Φωτογραφία για Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για Ακη: Θα κάναμε και πόλεμο αν μας το ζητούσε
Την εμπιστοσύνη που είχε στον Άκη Τσοχατζόπουλο αποκάλυψε καταθέτοντας στη δίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων από το 1999-2002 Μανούσος Παραγιουδάκης «Είχαμε εμπιστοσύνη στον υπουργό. Θα κάναμε πόλεμο αν μας το ζητούσε» τόνισε χαρακτηριστικά

Σε αντίθεση με τον Κ. Σημίτη

Όπως αναφέρει το thetoc.gr, o ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε άποψη για την αγορά των υποβρυχίων και ότι ήταν η τελευταία του επιλογή τα TOR M1. Ενταση προκάλεσε ο ισχυρισμός του ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για την αγορά των υποβρυχίων είχαν τηρηθεί πρακτικά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσα είπε στο δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν τηρούνται πρακτικά για λόγους μυστικότητας.

Για τις μίζες ο στρατηγός δεν απέκλεισε τίποτα λέγοντας ότι: «Αφού υπάρχει πρόσωπο, όπως ο κ.Κάντας που ομολογεί ότι πήρε χρήματα για τα εξοπλιστικά, για κάτι τόσο σοβαρό, δεν μπορώ να αποκλείσω δωροδοκία σε κανένα στάδιο των εξοπλιστικών. Δεν γνωρίζω για όσους δεν εχει αποφανθεί το δικαστήριο. Εμείς είμαστε στρατιωτικοί ορκισμένοι πέραν από τα καθήκον και στη συνείδηση μας».


«Ακόμα και αν μας έλεγε να πάμε σε πόλεμο»...

Υποστήριξε ότι το ΚΥΣΕΑ είχε υιοθετήσει την πρόταση του Ακη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ούτε συζήτηση ότι είχαμε εμπιστοσύνη στον Υπουργό βάση του Συντάγματος, ακόμα και αν μας έλεγε να πάμε σε πόλεμο. Στο τελευταίο ΚΥΣΕΑ έγιναν κάποιες ερωτήσεις απο τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και η εισήγηση του Υπουργού έγινε αποδεκτή. Ηταν τόσο τεκμηριωμένη η πρόταση για την γερμανική εταιρία από την οποία θα παίρναμε τα υποβρύχια και τη συνεργασία με τα ναυπηγεία που και να ήθελε κάποιος δε θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κατά της εισήγησης. Αλλωστε τα τρία ΚΥΣΕΑ που είχαν προηγηθεί είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια ανετέθη στο υπουργό άμυνας να υλοποιήσει την απόφαση αυτή».

Πολιτική απόφαση τα TOR M1

Για τα TOR M1 ο εποπτικός αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε οτι ήταν πολιτική απόφαση η επιλογή τους χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το λόγο.

Μάρτυρας: Η εντολή για τα TOR M1 ήταν πολιτική απόφαση. Ο υπουργός Αμυνας έκανε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση πάνω στο κάθε σύστημα και τα 12 μέλη του ΚΥΣΕΑ αποφάσιζαν βάση αυτής.

Πολιτική αγωγή: Αρα αποφασίζει ο υπουργός...

Ακης: Ο υπουργός δεν αποφασίζει. Πόσες φορές θα το πούμε; Είστε εντεταλμένη. Έχετε άνωθεν εντολές.

Πρόεδρος: Μην κάνετε διάλογο Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συντριβή στο ΣΕΦ για τον Άρη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συντριβή στο ΣΕΦ για τον Άρη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ