2012-05-05 09:15:43
Φωτογραφία για Πως είδα τους αρχηγούς και τα κόμματα
ΠΑΣΟΚ-Βαγγέλης Βενιζέλος:

Είναι προφανές ο,τι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος δεν το ....έχει το μπαλκόνι. Απεδείχθη κατώτερος του αναμενομένου.

Οι περισσότερες ομιλίες του θύμιζαν διαλέξεις απο καθέδρας και κάθε φορά που επιχειρούσε να ενθουσιάσει το, συνήθως  ίσχνό ακροατήριό του, μάλλον γέλωτα προκαλούσε παρά ενθουσιασμό.

Τελικά η ιδέα των ανοιχτών συγκεντρώσεων που κάποτε ήταν σήμα κατατεθέν του ΠΑΣΟΚ που κέρδιζαν τις εντυπώσεις, απεδείχθη μάλλον ατυχής.

Η εμμονή του κ. Βενιζέλου στις συνεργασίες ήταν ομολογία αδυναμίας και όταν το αντελήφθη και άρχισε να δηλώνει οτι δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή του, ήταν μάλλον αργά.

Το αρχικά απολογητικό ύφος του  προέδιδε ηττοπάθεια

Τέλος, ίσως ήταν η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ ...έτρεξε μια μάλλον υποτονική προεκλογική εκστρατεία χωρίς ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα που να συγκινήσει τους ψηφοφόρους.


Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, κανένας άλλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε στη δύσκολη θέση του κ. Βενιζέλου και αν το βράδυ της Κυριακής το ποσοστό που θα συγκεντρώσει έχει μπροστά το -2- και η διαφορά από τη ΝΔ δεν είναι διψήφια, ουδείς θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει στα σοβαρά.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-Αντώνης Σαμαράς

Η Νέα Δημοκρατία, υποτίθεται, ότι ήταν έτοιμη για εκλογές τον Φεβρουάριο. Τελικά απεδείχθη περισσότερο ανέτοιμη από όλα τα κόμματα.

Από οργανωτικής απόψεως τα πράγματα ήταν τραγικά με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί την τελευταία στιγμή ο έμπειρος περί τα κομματικά Βαγγέλης Μεϊμαράκης για να σώσει την κατάσταση.

Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες είναι αδύναμα και μάλλον καταρτίστηκαν με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και για να διευκολύνουν συγκεκριμένουςένους υποψήφιους.

Η ..υποψηφιότητα Συμπιλίδη απεδείχθη μέγα στρατηγικό λάθος που άγγιξε τον ίδιο τον Πρόεδρο. ...Πέτυχε να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον από το γεγονός οτι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Αναλώθηκαν πολλές μέρες σε μια σύντομη προεκλογική περίοδο με τη ΝΔ απολογούμενη. Προσέφερε στην Ντόρα μια ώθηση από το πουθενά και ίσως της προσφέρει το κρίσιμο ποσοστό για να διαβεί το κατώφλι της βουλής. Δίχασε άνευ λόγου και ουσίας τη βάση της ΝΔ ανασύροντας από τη μνήμη μια περίοδο που ο Πρόεδρος της ΝΔ μάλλον ήθελε να ξεχάσει ή εν πάσει περιπτώσει να μην αποτελέσει κεντρικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.

Η συζήτηση για τα debates, θεωρώ οτι επίσης έβλαψε τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί τον εμφάνισε αμυνόμενο σε μια διαμάχη με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, του οποίου το ηγετικό προφίλ μάλλον ενίσχυσε.

Η ΝΔ και τα στελέχη της έδειξαν σχεδόν απροετοίμαστοι να δώσουν μια πειστική απάντηση στο πολύ λογικό ερώτημα τι θα γίνει, αν το βράδυ της Κυριακής δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοιποίησε τις λιγότερες εμφανίσεις απο κάθε άλλον αρχηγό που διεκδικούσε τη νίκη τα τελευταία χρόνια. Ισως μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1993 (λόγω υγείας) έκανε λιγότερες εμφανίσεις.

Ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε τα στελέχη της ΝΔ κατάφεραν να πείσουν για την αναγκαιότητα της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αργησαν να το κάνουν και όταν το έκαναν είχε ήδη παγιωθεί η αντίληψη στην κοινή γνώμη οτι επρόκειτο για κωλοτούμπα!

Η ΝΔ και ο Σαμαράς μάλλον εγκλωβίστηκαν σε μια συζήτηση για τα τεχνικά των εκλογών, που δεν επέτρεψε στο κόμμα να δημιουργήσει δυναμική νίκη με πλειοψηφικό ρεύμα.

Για να είμαστε, όμως δίκαιοι και με τον Αντώνη Σαμαρά, έδωσε και αυτός  μια μάχη απο εξαιρετικά δυσμενή θέση. Πήρε ένα κόμμα διαλυμένο και κατάφερε μέσα σε δυο χρόνια να το οδηγεί στη νίκη. Δεν είναι εύκολο! Από την άλλη είχε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τόσο έντονες και αφόρητα λαϊκίστικές πιέσεις εκ δεξιών του που διεμβόλιζαν την βάση της παράταξής.

ΚΚΕ-Αλέκα Παπαρήγα

Το ΚΚΕ έκανε την εντυπωσιακότερη συγκέντρωση στην Αθήνα. Πέραν αυτού ουδέν!

Αν ο Τσίπρας καταφέρει να υπερκεράσει το ΚΚΕ, τότε ακόμα και στον Περισσό να αναμένονται ...αλλαγές.

ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας

Εικάζεται οτι θα είναι η έπληξη των εκλογών. Ομως, αυτή η πρόταση για συνεργασία με τον Καμμένο ακόμα και με πρωθυπουργό την Παπαρήγα, ίσως του κοστίσει σε επίπεδο σοβαρότητας.

Το ζήτημα είναι αν θα μπορέσει να ...διαχειριστεί τη διαφαινόμενη επιτυχία του.

ΛΑΟΣ- Καρατζαφέρης

Αναμφίβολα εις εκ των μεγάλων χαμένων της προεκλογικής περιόδου. Ακόμα και οι ...εντυπωσιακές μεταγραφές του (Κύρτσος-Μπάρμπα) δεν φαίνεται να τον βοήθησαν.

ΑΝΕΛ-Καμμένος

Αν η προεκλογική περίοδος κρατούσε δυό-τρείς βδομάδες παραπάνω δεν θα έμπαινε στη Βουλή. Απίστευτες ανακρίβειες, διχαστικός λόγος, ροπή προς το λαϊκισμό.

ΔΗΣΥ-Μπακογιάννη

Οταν διαρκώς προσπαθείς να αιτιολογήσεις την παρουσία του κόμματός σου και να εκλιπαρείς για συνεργασίες, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς γιατί απετόλμησες το εγχείρημα.

Αν πάντως τα καταφέρει και πιάσει το 3% να ανάψει μια λαμπάδα στον ...Συμπιλίδη!

Οικολόγοι

Μάλλον πέρασαν απαρατήρητοι και θα είναι έκπληξη αν μπούν στη Βουλή.

ΔΡΑΣΗ-ΜΑΝΟΣ

Ο γνωστός Μάνος!
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ