2015-05-28 18:15:25
Φωτογραφία για Θαύμα στην Ξάνθη - “Συναγερμός” στο Γενικό Νοσοκομείο
Αποκαλύφθηκε πως έγκυος δήλωσε ψευδή στοιχεία πριν από 3 μήνες που γέννησε -Στην Εισαγγελία Ξάνθης η υπόθεση με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη

Συναγερμός σήμανε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στη Μαιευτική Κλινική, όταν έγινε αντιληπτό πως μια έγκυος γυναίκα που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο φερόταν να είχε γεννήσει πριν από μερικούς μήνες!

Το κουβάρι της απίστευτης αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται και άμεσα διαπιστώθηκε πως πριν από 3 περίπου μήνες μια έγκυος γυναίκα από τη Βουλγαρία που γέννησε στο Νοσοκομείο της πόλης είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία, μιας και φαίνεται πως δεν είχε ασφάλεια ούτε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κόστος τοκετού. Τα στοιχεία ωστόσο που δηλώθηκαν στο όνομα της μητέρας αντιστοιχούσαν σε άλλη γυναίκα η οποία ακόμη κυοφορεί και ξαφνικά βρέθηκε στα χαρτιά να έχει γεννήσει!

Η υπόθεση όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών αλλά και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, μιας και αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιο κύκλωμα από αυτά που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους και σχετίζονται με εμπόριο βρεφών. Ωστόσο διαπιστώθηκε πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν υπαρκτά, ενώ και το παιδάκι που ήρθε στη ζωή, υπάρχει και είναι καλά στην υγεία του.


“Μια γυναίκα από τη Βουλγαρία πριν από 3 μήνες ήρθε στο Νοσοκομείο και γέννησε και έδωσε ψευδή στοιχεία. Διαπιστώθηκε αυτό όταν έγινε διασταυρωτικός έλεγχος” αναφέρει ο Διοικητικής του Γενικό Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου, εξηγώντας πως “άμεσα κάλεσα Δικηγόρο και ανέθεσα την υπόθεση, ενημερώσαμε και την Αστυνομία αλλά και την Εισαγγελία. Ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία”.

Μάλιστα όπως διευκρινίζει ο ίδιος “τα στοιχεία αντιστοιχούν σε πραγματικό πρόσωπο, σε μια γυναίκα που είναι ακόμη στους πρώτους μήνες της κύησης της. Εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε και την αλλαγή του ονόματος του παιδιού ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τέτοια περιστατικά μπορούν να εντοπιστούν από το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που διαθέτουμε”.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Πάσχου η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου είναι ιδιαίτερη δημοφιλής, καθώς ετησίως γίνονται 1.000 με 1.100 γεννήσεις γεγονός που σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση είναι πάρα πολύ αυτοί που την επισκέπτονται. "Κάνουμε συχνά τακτικούς ελέγχους. Έχουμε συστήματα ηλεκτρονικά και σίγουρα θα διαπιστώναμε το πρόβλημα αργά ή γρήγορα. Το Νοσοκομείο βέβαια δεν είναι Εισαγγελική υπηρεσία. Το προσωπικό ενδιαφέρεται αρχικά για τη ζωή και την υγεία των ασθενών και μετά για τα υπόλοιπα" προσθέτει ο κ. Πάσχου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ