2015-05-29 15:24:14
Φωτογραφία για Στο κόκκινο το δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό Πρέβεζα!
Hαπόφαση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας για...εναλλάξ εφημερία των κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας τον μήνα Ιούνιο επιβεβαιώνει και επίσημα το ότι το δημόσιο σύστημα υγείας στο νομό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας τους έχουν επισημανθεί άπειρες φορές από τους γιατρούς, τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, το Δήμο Πάργας κ.α, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει βρεθεί λύση.Στο έγγραφο δεν ξεκαθαρίζεται το θα γίνει τον Ιούλιο και αφήνει να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν βρεθούν λύσεις, το προσωρινό θα γίνει μόνιμο, ελλείψει προσωπικού και χρημάτων. Ήδη στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου έχει αναρτηθεί ανακοίνωση που ενημερώνει τους πολίτες, ότι θα λειτουργεί με πρωινό ωράριο καθημερινά πλην αργιών, δεν θα λειτουργεί απόγευμα και νύχτα τις μονές ημέρες και θα εφημερεύει μόνο ζυγές μέρες. Η τοπική κοινωνία και οι επαγγελματίες του κλάδου τουρισμού της Πάργας ζητούν την μεσολάβηση κάθε φορέα, περιγράφοντας απαράδεκτες καταστάσεις στον πιο τουριστικό Δήμο της Ηπείρου και μάλιστα στην έναρξη της θερινής περιόδου.Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και ο γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρης Σουμαλεύρης σε δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας τόνισε πως η διάλυση των Κέντρων υγείας που παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα θα δημιουργήσει προβλήματα σε όλες τις δομές. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι με τη μορφή ..
. ντόμινο, η μία μετά την άλλη οι υπηρεσίες υγείας θα "κατεβάζουν ρολά" και έφερε ως παράδειγμα ότι αν τα νοσοκομεία της Πρέβεζας και Λευκάδας καταρρέουν λόγω έλλειψης γιατρών, αυτό σημαίνει ότι θα καταρρεύσουν και τα Νοσοκομεία Ιωαννίνων αν όχι από την έλλειψη γιατρών από την έλλειψη υλικών. Σύμφωνα με τον κ. Σουμελεύρη οι μειωμένοι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων παρέχουν κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής και δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τους ασθενείς από Πρέβεζα, και Λευκάδα, Ο κ. Σουμαλεύρης χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική και τόνισε εμφατικά ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, Στρατής Βουγέλης, δηλώνει « βρισκόμαστε πριν την κατάρρευση και δυστυχώς το είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. 

Ο ίδιος είπε ακόμη πως συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και αποφάσισε στις 12 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, να οργανωθεί συλλαλητήριο στην παραλία της Πρέβεζας , μπροστά από τα δικαστήρια, όπου θα πραγματοποιηθεί και μία σύντομη ομιλία, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης. Ο κ. Βουγέλης κάλεσε τους πολίτες της Πρέβεζας, να δώσουν βροντερό «παρών», καθώς όπως είπε η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Μιλάμε για κατάρρευση, υπάρχουν φοβερά προβλήματα και όπως έχει δείξει και το παρελθόν, αν δεν αντιδράσει μαζικά και δυναμικά η κοινωνία του Νομού Πρέβεζας, το δημόσιο σύστημα υγείας δε σώζεται» υπογράμμισε, ο κ. Βουγέλης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ