2015-05-29 16:58:26
Φωτογραφία για Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα: Ξεκινούν την λειτουργία τους
Την ερχόμενη εβδομάδα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή των λουτρών, Νίκο Λευκαδίτη, οι εργασίες συντήρησης έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο των εγκαταστάσεων, ενώ το μόνο που απομένει είναι ορισμένες τελευταίες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης, που αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα.

«Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι τελευταίοι καθαρισμοί, δε θα υπάρχει κάτι που να μας καθυστερεί. Περιμένουμε φυσικά να μας στείλουν και τα εισιτήρια που όπως σε όλες τις ιαματικές πηγές, γίνεται από την κεντρική μας υπηρεσία. Φέτος , λοιπόν θα ανοίξουμε κανονικά και θα απασχοληθούν αρκετά άτομα. Στην αρχή θα ανοίξουμε με λίγο προσωπικό όμως αργότερα στην κορύφωση της περιόδου θα απασχολούνται 14 άτομα, 2 περισσότερα από πέρσι. Στόχος μας είναι να δουλέψουν τα λουτρά μέχρι αργά το απόγευμα» τόνισε ο κ.Λευκαδίτης, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως ήδη έχει εκδηλωθεί ζωηρό ενδιαφέρον από τον κόσμο που τηλεφωνεί για να μάθει για τη λειτουργία των ιαματικών λουτρών, γεννώντας αισιοδοξία.


«Ενδιαφέρονται και νέοι πελάτες που δεν μας έχουν επισκεφτεί ξανά και μάλιστα ένα 10% είναι αλλοδαποί πράγμα που θεωρείται πολύ σημαντικό» συμπλήρωσε ο κ.Λευκαδίτης.

Παρά τη διαδεδομένη άποψη ότι τα ιαματικά λουτρά αφορούν την Τρίτη ηλικία, η αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επισκέπτονται τα σύγχρονα κέντρα υδροθεραπείας της χώρας μας, όχι μόνο μετά από σύσταση του γιατρού τους, αλλά και για λόγους αναψυχής. Παράλληλα, βέβαια, είναι γεγονός ότι η λουτροθεραπεία θεωρείται συμπληρωματική της αγωγής που συστήνεται για πολλές παθήσεις, όπως η οσφυαλγία, το αυχενικό σύνδρομο και τα αρθριτικά.

Επίσης, κληθείς να σχολιάσει, την επαναφορά του master plan για τον Καϊάφα, από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ .Γεωργιόπουλο, ο κ.Λευκαδίτης, χαρακτήρισε εφικτή και άμεσα υλοποιήσιμη τη μελέτη που είναι ήδη έτοιμη. Το σίγουρο είναι ότι τα έργα αυτά δώσουν μια άλλη ώθηση στην περιοχή και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει για να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

Ρώσικη αποστολή

Τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα, και τη Ζαχάρω επισκέφτηκε χθες και η πρώτη ρωσική αποστολή η οποία αποτελείται από Ρώσους Δημοσιογράφους και Τουριστικούς πράκτορες, και η οποία βρίσκεται στην Ηλεία και φιλοξενείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στόχος αυτής της δράσης είναι σαφώς η τουριστική προβολή και την προώθηση των τουριστικών προορισμών της περιοχής μας. «Ο τουρισμός άλλωστε είναι ένα κυρίαρχο σημείο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς αφού θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής και Περιφερειακής οικονομίας και παράλληλα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» σημείωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος, που συνόδευε την αποστολή.

πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ