2015-05-30 11:46:01
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Λιποθυμίες και κρίσεις πανικού στην εξεταστική αίθουσα - Δυο υποψήφιες των πανελλαδικών στο νοσοκομείο
«Επεισοδιακή» ήταν η χθεσινή ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων στην Αμαλιάδα, καθώς δύο υποψήφιες που έδιναν στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο εξαιτίας ξαφνικής αδιαθεσίας, καθώς δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο άγχος τους.

Κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Θετικής και της Τεχνολογικής κατεύθυνσης χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα δύσκολα, ενώ απαιτητικά ήταν και τα θέματα στο μάθημα της Ιστορίας στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης.

Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο

Όπως αναφέρει το patrisnews.com τα θέματα δόθηκαν στους μαθητές πέντε λεπτά πριν από τις 9 το πρωί και ξεκίνησε η εξέταση.

Λίγη ώρα αργότερα μαθήτρια που έδινε Ιστορία στο 2ο Λύκειο της Αμαλιάδας υπέστη κρίση πανικού και μεταφέρθηκε αρχικά στο γραφείο των καθηγητών, ωστόσο δεν μπορούσε να ηρεμήσει και κλήθηκε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας συνοδεία καθηγητή, ενώ παράλληλα κλήθηκαν και οι δικοί της και συνήλθε με τη βοήθεια των γιατρών.


Ωστόσο το άγχος ήταν μεγάλο και λίγο πριν τις 10 το πρωί μαθήτρια ζήτησε να μεταβεί στην τουαλέτα, συνοδεία καθηγητή, και εκεί δεν άντεξε και λιποθύμησε. Αμέσως κινητοποιήθηκαν άπαντες και κλήθηκε εκ νέου ασθενοφόρο στο σχολείο, ωστόσο ο πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου ενημερώθηκε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να μεταβεί στο σχολείο και ενημέρωσε αμέσως τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, ο οποίος και έδωσε εντολή να μεταφερθεί το παιδί στο σχολείο με αυτοκίνητο καθηγητή, όπως και έγινε τελικά και παράλληλα ειδοποιήθηκαν και οι γονείς της. Η μαθήτρια υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το μεσημέρι αναχώρησε για το σπίτι της.

Οι δύο μαθήτριες θα δώσουν τα μαθήματα στις επαναληπτικές εξετάσεις στις 15 Ιουνίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ