2015-05-30 13:21:06
Φωτογραφία για Γράφεται συμφωνία ή ιστορία; Αναγνώστης αναρωτιέται...
Αγαπητό tromaktiko,

Τα ψέματα τελείωσαν. Στέγνωσαν του κράτους τα ταμεία και, ενώ πολλοί, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων ειδικοί, μιλούν, πλέον, ανοικτά, για επικείμενη χρεοκοπία, Τσίπρας και λοιποί της κυβέρνησής του υπουργοί βλέπουν, άμεσα, με τους εταίρους συμφωνία.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ,μόλις προχθές,εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των με τους εταίρους διαπραγματεύσεων,λέγοντας,χαρακτηριστικά,ότι γράφεται η συμφωνία. Τόσο απλά,τόσο καθαρά,τόσο σίγουρα.

Την ίδια,όμως, στιγμή οι λεγόμενοι πια θεσμοί (έτσι για να χαϊδεύουμε του ΄Ελληνα το αφτί)  και άλλοι της Ευρωζώνης παράγοντες  δηλώνουν, σε όλους τους τόνους, ότι η πολυπόθητη συμφωνία δεν είναι ακόμη ορατή, και γιαυτό ευθύνεται η κυβέρνηση η ελληνική! Χρειάζεται λένε δουλειά πολλή,καίτοι ο Βαρουφάκης επιμένει ότι έχουμε διανύσει τη δική μας διαδρομή και μένει να κάνουν το ίδιο και οι θεσμοί.


Μέσα σε αυτό το βαρύ για τη χώρα μας  κλίμα, έρχεται και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής μας ομάδος,ο κύριος Τσακαλώτος, και δηλώνει ότι "η ρήξη δεν είναι φετίχ" . Και δεν σταματάει εδώ.Προσθέτει ότι στις διαπραγματεύσεις τους δεν είναι εντελώς προβλέψιμοι.Με απλά λόγια,είναι απρόβλεπτοι.Και θέλουν να τους παίρνουν οι συνομιλητές τους στα σοβαρά!

Με τέτοια λογική, αντί για  συμφωνία,βλέπω να γράφεται ιστορία!

ΥΓ. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα,η όποια επιτευχθεί -αν,τελικά,επιτευχθεί- συμφωνία, θα είναι, όντως, επιτυχία,γιατί η ρήξη δεν είναι ποτέ η καλύτερη δυνατή λύση.

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στοΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΣΕΣΤΙΤΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΣΕΣΤΙΤΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ