2015-05-31 15:20:05
Φωτογραφία για ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ!
Για πρώτη φορά, 119 χρόνια μετά από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά, πολίτες και αθλητές όλων των ηλικιών, κολύμπησαν στο Πασαλιμάνι, στο ίδιο σημείο, αναβιώνοντας την ίδια κολυμβητική διαδρομή, στα 500 μέτρα ελεύθερο.

Μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος ήταν και πρεσβευτής των αγώνων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έδωσε το σήμα της εκκίνησης των αγώνων, δήλωσε:

«Η αναβίωση στο Πασαλιμάνι των αγώνων κολύμβησης της Ολυμπιάδας του 1896 έχει ξεχωριστή σημασία για την πόλη μας. Οι εκδηλώσεις που σχεδιάσαμε για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, έχουν στόχο να αναδείξουν τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, τη ναυτοσύνη, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους Πειραιώτες για τη συμμετοχή τους στις δράσεις, διότι όταν δώσαμε το έναυσμα ως νέα δημοτική αρχή, ανταποκρίθηκαν πολλοί φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις, και πολίτες, ώστε να οργανώσουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή στον Πειραιά. Έχουμε αποφασίσει αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός σε ετήσια βάση».


Πέτρος Κόκκαλης: «Και ο Πειραιάς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ όπως ο Ολυμπιακός μας»

«Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896, ο Πειραιάς ξαναζεί αγώνες κολύμβησης μέσα στο Πασαλιμάνι με μεγάλη συμμετοχή, με πολλά παιδιά αλλά και με πολλούς πρωταθλητές. Είναι μία υπέροχη ημέρα, με όμορφες εικόνες» τόνισε ο Πέτρος Κόκκαλης (Δημοτικός Σύμβουλος) και πρόσθεσε: «Ηταν πολύπλοκη η διοργάνωση. αλλά είχαμε τη αμέριστη συμπαράσταση του Νίκου Γέμελου που είναι από τους κορυφαίους προπονητές στο άθλημα κολύμβησης ανοιχτής Θάλασσας. Για την επιτυχία συνεργάστηκαν άψογα ο Δήμος, ο ΟΠΑΝ, το λιμενικό, η Μαρίνα Ζέας και φυσικά οι εθελοντές μας».

Ο κ. Κόκκαλης τιμήθηκε για την προσφορά του στις «Ημέρες Θάλασσας – Πειραιά» από τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σπύρο Γιαννιώτη καιτόνισε πως το Μεγάλο Λιμάνι είναι πλέον επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Σαν το καμάρι του, τον Ολυμπιακό.

«Το μήνυμα που περνάμε τους τελευταίους μήνες είναι πως στην πόλη μας, στον Πειραιά, έχουμε πολλές ικανότητες. Οταν βάζουμε έναν στόχο συνεργαζόμαστε για να τον πετύχουμε. Πλέον δεν θα μιλάμε μόνο για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για έναν Πειραιά επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ».

Από την πλευρά του ο Νίκος Γέμελος (Αντιπρόεδρος ΟΠΑΝ) είπε: «Είμαστε στον Πειραιά, στο λιμάνι μας και δίνουμε το μήνυμα σε όλους να βγουν έξω να αθληθούν, να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής. Για εμένα είναι συγκινητικό που αναβιώνουμε μετά από έναν αιώνα τη διαδρομή που κολύμπησαν οι αθλητές το 1896. Οι συμμετοχές που είχαμε, οι στιγμές που ζήσαμε με μικρούς και μεγάλους κολυμβητές με κάνουν να πιστεύω πως θα γίνει θεσμός».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης που κολύμπησε σε ρυθμούς …προπόνησης τα 500 μέτρα της ιστορικής διαδρομής δήλωσε: «Ηταν μία διοργάνωση ιστορικής σημασίας, η οποία στέφθηκε με οργανωτική επιτυχία. Χαιρόμαστε που συναντηθήκαμε εδώ, στην καρδιά του Πειραιά, για να κολυμπήσουμε στη διαδρομή των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Εύχομαι να καθιερωθεί ως διοργάνωση και κάθε χρόνο να δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Αλεξάνδρας με ακόμη περισσότερες συμμετοχές».

ΠΗΓΗ : gavros.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ