2015-05-31 23:49:23
Φωτογραφία για Μας πουλάνε φούμαρα...  Δεν υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας σύμφωνα με την Guardian!
Στο άρθρο του Α. Τσίπρα στην γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται άρθρο του Guardian που υπογράφουν η Helena Smith και ο Graeme Wearden.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους δανειστές για παράλογες προτάσεις, ενώ οι αρθρογράφοι αναφέρονται και στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με την Α. Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ανώτατοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι επέμεναν ότι αναφορικά με τη διαπραγμάτευση οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη αρκετά μακριά στα βασικά σημεία μιας συμφωνίας. Εκτιμούσαν δε ότι οι εκφράσεις αισιοδοξίας από την ελληνική κυβέρνηση όχι απλώς βρίσκονταν σε αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, αλλά στόχευαν στο να σταματήσουν οι εκροές καταθέσεων.

«Είναι ψέμα ότι υπάρχει αισιοδοξία. Δεν υπάρχει αισιοδοξία. Αυτό που αφορά η αποκαλούμενη αισιοδοξία είναι το σταμάτημα εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες», ανέφερε στον Guardian μια πηγή με πρόσβαση σε υψηλά επίπεδα χάραξης πολιτικής. «Ο χρόνος δεν λειτουργεί προς όφελος των Ελλήνων, αλλά της ΕΕ. Η λήξη βρίσκεται κοντά και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πολύ σύντομα μπορεί να δούμε κεφαλαιακούς ελέγχους», συμπλήρωνε η ίδια πηγή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΝΕΑ... ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΟΜΠΙΝΙΟ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΕΑ... ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΟΜΠΙΝΙΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ