2015-06-01 01:59:06
Φωτογραφία για Πυκνώστε τα δρομολόγια των λεωφορείων
Τα τέσσερα χωριά του «Λαγκού» με τους οικισμούς τους στα νότια του Ρεθύμνου, τους οποίους κατοικούν περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο δρόμο, θέτουν το ζήτημα της πραγματοποίησης περισσότερων δρομολογίων από το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, μέσα από τους οικισμούς τους, ώστε να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των κατοίκων που δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης, και από την άλλη τα συγκεκριμένα χωριά (Άγ. Βασίλειος, Αγκουσελιανά, Παλαιόλουτρα, Άγιος Ιωάννης, Κάνεβος και Καλή Συκιά) να αναδειχθούν πολιτισμικά και οικονομικά.

Στο πλαίσιο αυτό, τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων και οι διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων συνέταξαν και απέστειλαν επιστολή στη διοίκηση του ΚΤΕΛ, αιτώντας «κάποια από τα δρομολόγια από Ρέθυμνο προς Πλακιά και αντίστροφα να πραγματοποιούνται από τα χωριά μας». Με την πρωτοβουλία τους αυτή οι φορείς των χωριών «μετά και την βελτίωση του οδικού δικτύου», επιδιώκουν τη διευκόλυνση του ντόπιου πληθυσμού που μετακινείται ακόμα με το λεωφορείο, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την πύκνωση των δρομολογίων μέσα από τα χωριά τους.


Όπως είναι γνωστό, ένας μεγάλος αριθμός ξένων παραθεριστών τους μήνες του καλοκαιριού που φτάνει ως το τουριστικό θέρετρο του Πλακιά, και στις άλλες παραλίες του Λυβικού, γνώριζε έως σήμερα τη διαδρομή από τον κόμβο της Κοξαρέ μέσω του φαραγγιού του Κουρταλιώτη! Ωστόσο, με την διάνοιξη του δρόμου από τον κόμβο της Παλέ και τα χωριά του «Λαγκού», και την αναγραφή σε  κρατική πινακίδα του Πλακιά από το φαράγγι του Κοτσιφού, υπήρξαν αντιδράσεις από επαγγελματίες και κατοίκους της «Γιαλιάς» που θέλησαν να κρατήσουν το… μονοπώλιο των μετακινήσεων.

Στην κοινή επιστολή τους, τα τοπικά συμβούλια και οι διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων των χωριών και οικισμών του «Λαγκού», προτείνουν στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΤΕΛ τα λεωφορεία να ακολουθούν την εξής διαδρομή: «Από την διακλάδωση της Παλέ να διέρχονται τα χωριά Άγιο Βασίλειο, Παλαιόλουτρα, Αγκουσελιανά, Άγιο Ιωάννη, Κάνεβο, φαράγγι Κοτσιφού, Μύρθιο και να καταλήγουν στον Πλακιά» και θεωρούν «ότι η πρότασή μας μετά την βελτίωση του οδικού δικτύου είναι πλέον εφικτή».

δρομολόγια λεωφορεία πυκνώστε χωριά αγκουσελιανά άγιος βασίλειος

Και ενώ στους καιρούς της πληθυσμιακής… άνοιξης οι κάτοικοι των χωριών εξυπηρετούνταν συχνότερα με τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων, τις τελευταίες δεκαετίες με τα φαινόμενα ερήμωσης που παρατηρούνται τα λεωφορεία ή έπαψαν να φτάνουν ή περιόρισαν την πορεία τους. Από τότε, το λεωφορείο έπαψε να είναι κοινωνικό αγαθό και μετατράπηκε αποκλειστικά σε πηγή κέρδους.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ