2015-06-01 10:35:33
Φωτογραφία για Bundesbank: Η Ελλάδα πρέπει να δράσει γρήγορα
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευθεί και να δράσει γρήγορα», σημειώνει το μέλος της διοίκησης της Bundesbank Αντρέας Ντόμπρετ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, συμπληρώνοντας ότι «οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στο παρά πέντε».

Ο Ντόμπρετ, που είναι υπεύθυνος για την τραπεζική εποπτεία στο διοικητικό συμβούλιο της Bundesbank, αναφέρει ότι «η μπάλα είναι στο πεδίο της πολιτικής». «Ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ούτε η τραπεζική εποπτεία μπορεί να λύσει τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας», συμπληρώνει.

Το στέλεχος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας εκτιμά ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, αλλά και πως ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι σχετικά μικρός.

«Οι γερμανικές τράπεζες έχουν για παράδειγμα στα βιβλία τους απαιτήσεις ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από ελληνικές τράπεζες, επιχειρήσεις και το κράτος. Συνεπώς ο κίνδυνος είναι διαχειρίσιμος. Ωστόσο τα πράγματα μπορούν πάντα να κινηθούν διαφορετικά από ό,τι πιστεύουμε», συνεχίζει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ