2015-06-01 17:16:41
Φωτογραφία για Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Μάιος για τον τουρισμό της Κρήτης
Με πτώση που ξεπερνά το 20% στην τουριστική κίνηση ολοκληρώθηκε ο Μάιος με φορείς της Κρήτης να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, καθώς παρά τις αρχικές υψηλές προσδοκίες τα οφέλη για το νησί από την μέχρι και σήμερα κίνηση δεν είναι τα αναμενόμενα.

Οι πληρότητες στις ξενοδοχειακές μονάδες κυμαίνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεκάδες καταλύματα δεν έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή τον γενικότερο προβληματισμό εντείνει και η στασιμότητα που καταγράφεται στις προ κρατήσεις για τους επόμενους μήνες.

Η πολιτική αβεβαιότητα από την μία και τα συνεχή σενάρια περί grexit από την άλλη δημιουργούν ένα κλίμα επιφυλακτικότητας στις τάξεις διεθνών tour operators οι οποίοι κρατούν στάση αναμονής.

Μέχρι και αυτή την στιγμή το πρόσημο είναι αρνητικό για την πορεία της τουριστικής κίνησης με πράκτορες και ξενοδόχους να εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στις περίφημες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Χαρακτηριστικό της καθίζησης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και η πτώση των αφίξεων στην μεγαλύτερη πύλη εισόδου της Κρήτης, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, που αγγίζει το 2% σε σχέση με πέρυσι.

Εμφανής μέχρι και σήμερα είναι η απουσία Ρώσων τουριστών, ενώ το κενό που έχει καταγραφεί από την συγκεκριμένη αγορά είναι δύσκολο να καλυφθεί από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ