2015-06-01 21:21:43
Φωτογραφία για Σε χέρια τρίτων βρίσκεται το μέλλον της Ελλάδας! Το σχέδιο του Βερολίνου...
Τα μάτια στραμμένα στη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ έχει η ελληνική κυβέρνηση Σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, στη συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο Βερολίνο  θα συζητηθεί ένα σχέδιο για την Ελλάδα. Μάλιστα το εν λόγω  σχέδιο θα παρουσιαστεί τις «επόμενες ημέρες», προσθέτει το πρακτορείο.

την ίδια ώρα στην Αθήνα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στη συνάντηση της Άγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Το απόγευμα πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, για πολλοστή φορά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπ. Σαγιάς.


Και μπορεί το επίσημο αντικείμενο της σύσκεψης να είναι ο ορισμός των επικεφαλής σε δημόσιους οργανισμούς (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κτλ), ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μυαλό όλων των συμμετεχόντων είναι στο Βερολίνο.

Στη συνάντηση-δείπνο εργασίας των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας και του προέδρου της Κομισιόν συμμετέχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (European Roundtable of Industrialists, ERT). Μολονότι το κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ στο δείπνο εργασίας θα συζητηθεί και το ελληνικό θέμα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκαναν πάντως η κ. Μέρκελ, ο κ. Ολάντ και ο κ. Γιούνκερ πριν την έναρξη του δείπνου δεν έγινε καμία αναφορά στο ελληνικό ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και πως ακόμα και αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να είναι συνεπής στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ όπως έχει κάνει όλο το τελευταίο διάστημα.

Ο φόβος πολλών κυβερνητικών στελεχών για τις προθέσεις των δανειστών είναι να μη δοθεί μια οριστική και μακροπρόθεσμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά να πάμε και πάλι σε μια μεσοβέζικη, βραχυπρόθεσμη λύση που θα επιλύει το χρηματοδοτικό πρόβλημα του καλοκαιριού, υπό το φόβο ενός «ατυχήματος» και ταυτόχρονα θα κρατά τη χώρα, την οικονομία και την «αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα» σε μία κατάσταση διαρκούς ομηρίας και αβεβαιότητας.

Επαναφέρει τη σκληρή γραμμή ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Εν τω μεταξύ, τη σκληρή γραμμή φαίνεται να επαναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, M. Γέγκερ ο οποίος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα σημείωσε πως τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση περιλαμβάνεται στην ενδιάμεση έκθεση των Θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Υπάρχουν δεκαπέντε σημεία και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται μια συνολική λύση» δήλωσε ο κ. Γιέγκερ, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο συνταξιοδοτικό, στην αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους Θεσμούς και με κανέναν άλλο, πρόσθεσε ο κ. Γέγκερ, ενώ σημείωσε πως δεν γνωρίζει κάτι για ενδεχόμενο έκτακτης σύγκλησης Eurogroup πριν τις 18 Ιουνίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ