2015-06-02 08:57:30
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Μόνο με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά στα νοσοκομεία από σήμερα οι ασθενείς!
Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου - health report.gr

Ξεκίνησε επισήμως η εφαρμογή των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών για τα νοσοκομεία από τους γιατρούς του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μόνο με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό που θα έχει εκδοθεί από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα μπορούν από δω και πέρα να παραπέμπονται στα νοσοκομεία οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε ενημερώσει σχετικά τις προηγούμενες ημέρες όλους τους γιατρούς μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πως από την 1η Ιουνίου θα άλλαζε το σύστημα.

Με το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό σημείωμα αντικαθίστανται όλα τα προηγούμενα χειρόγραφα παραπεμπτικά σημειώματα. Η νέα εφαρμογή είναι υποχρεωτική από την 1η Ιουνίου.

Ειδικότερα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΠΥΥ η παραπομπή από τις μονάδες του ΠΕΔΥ προς τα Νοσοκομεία, εκτελείται μέσω του περιβάλλοντος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e-prescription) και παραδίδεται στον ασθενή.

Το ηλεκτρονικό έντυπο θα πρέπει να παραδίδεται από τον ασθενή στο γραφείο κίνησης ή στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αναφοράς.

Επίσης το ηλεκτρονικό παραπεμπτικό θα περιλαμβάνει όλα τα αναλυτικά στοιχεία του ασθενούς καθώς και τη διάγνωση βάση της οποίας παραπέμπεται στο νοσοκομείο.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ