2015-06-02 17:49:31
Φωτογραφία για Τελικά,η κρίση που επί μια ολόκληρη πενταετία βιώνουμε είναι οικονομική ή πολιτική
Αναμφίβολα, είναι οικονομική και κύρια έχουν γι αυτή ευθύνη οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σήμερα,όμως,με κυβέρνηση  "για πρώτη φορά αριστερά"  και την ακολουθούμενη διαπραγματευτική τακτική,στη βάση της θεωρίας των παιγνίων και της δημιουργικής ασάφειας, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι, σαφώς, και πολιτική.

Χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και δεν μας εμπιστεύεται πια κανείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Γιούνκερ,πρόσφατα,σε συνέντευξή του, χρειάστηκε δεκατέσσερα δευτερόλεπτα (χρόνο μεγαλύτερο εκείνου των δρομέων των εκατό) για να απαντήσει με ένα ΝΑΙ ξερό σε ερώτηση αν εμπιστεύεται τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό.Το σημαντικότερο, δε, είναι ότι στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν εμπιστεύεται καθόλου το κόμμα το κυβερνητικό!

 Και πώς,δηλαδή,να μας εμπιστευτούν οι λεγόμενοι, πια, θεσμοί,όταν άλλα λέμε το πρωί,άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ και,επιπλέον,κάθε στέλεχος κυβερνητικό ή κομματικό  ως μόνιμη έχει επωδό εκείνο το "δεν εκβιάζουμε,δεν εκβιαζόμαστε". (Από συνθήματα πάμε καλά,αλλά το ζητούμενο είναι τα λεφτά!).


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,ήρθε και η από τον πρωθυπουργό των θεσμών παραπομπή στα παραμύθια, με το γνωστό μυθιστόρημα "για ποιον χτυπά η καμπάνα". Αυτό ως απειλή? Δεν ξέρω.΄Ετσι,πάντως,γράφουν στον ξένο τύπο πολλοί .

Όπως και να έχει το πράγμα,εγώ θα θυμίσω το "μη ρωτάς για ποιον χτυπά η καμπάνα".

Μέσα αυτό το κλίμα πώς να περιμένει κανείς,κατά πως μας λένε, συμφωνία με επωφελή και για τις δύο πλευρές λύση?

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μας, τελευταία, έγινε μερκελιστής φανατικός (δικός του,ως γνωστόν,ο χαρακτηρισμός) και  οι κόκκινες της κυβέρνησης γραμμές δεν ξεθώριασαν απλώς, αλλά διεγράφησαν εντελώς (θυμηθείτε διαγραφή χρέους,αφορολόγητο,ΕΝΦΙΑ κ.λ.π-κ.λ.π), συμφωνία δεν είναι ορατή,γιατί η κρίση η πολιτική είναι σοβαρότερη από την οικονομική.

Συνεπεία αυτού,προφανώς,άλλοι φροντίζουν για μας χωρίς εμάς.Κοιτάξτε τη σημερινή Μέρκελ,Ολάντ,Γιούνκερ τριμερή, με επίκεντρο την κρίση την ελληνική, χωρίς τη δική μας συμμετοχή!Τόοοοοση αξιοπρέπεια κυβερνητική!

Ας ελπίσουμε ότι, την ύστατη,έστω,στιγμή,κυβέρνηση και εταίροι δεν θα αναλωθούν στο να ρωτούν για ποιον χτυπά η καμπάνα και για την πολυπόθητη διμερώς επωφελή λύση, εποικοδομητικά, θα συνεργαστούν.

Η 30η Ιουνίου πλησιάζει.Τέρμα τα παραμύθια και τα για εσωτερική κατανάλωση με τους θεσμούς νταηλίκια.

>

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ