2015-06-03 04:36:08
Φωτογραφία για Και όμως το να λέμε ψέματα έχει επιπτώσεις στην υγεία μας!
Από τα μικρά και αθώα, μέχρι τα μεγάλα, τα ψέματα αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής των ανθρώπων Όμως τι επιδράσεις έχει αυτό στον οργανισμό μας; Όταν λέμε ψέματα, ενεργοποιούνται τρία τμήματα στον εγκέφαλό μας: τα ψέματα ενεργοποιούν τον μετωπιαίο λοβό, ο οποίος παίζει ρόλο στη διαδικασία της καταστολής της αλήθειας, το μεταιχμιακό σύστημα, λόγω του άγχους που έρχεται με δόλο, και τον κροταφικό λοβό, επειδή είναι υπεύθυνος για την ανάκτηση μνήμεων και τη δημιουργία διανοητικών εικόνων. 

Δείτε παρακάτω μερικά στοιχεία, όπως προέκυψαν από έρευνες ψυχολόγων που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά έντυπα: Η Cameron Diaz μιλάει για τον κοινωνικό ρατσισμό των ανύπαντρων γυναικών! Οι ψυχαναγκαστικοί ψεύτες έχουν 26% περισσότερη λευκή ουσία στον προμετωπιαίο φλοιό, έτσι τους είναι πιο εύκολο να συνδέουν σκέψεις που στην πραγματικότητα δεν συνδέονται. Ένας ανιχνευτής ψεύδους μετρά τη δραστηριότητα στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου – το άγχος που νιώθει κανείς όταν λέει ψέματα. 


Κατά συνέπεια, μπορεί και να κάνει λάθος, αν το άτομο παραμένει ψύχραιμο ή αν είναι τρομερά αγχωμένο κατά τη διάρκεια του τεστ. Η κίνηση των ματιών ενός ατόμου μπορεί να αποκαλύψει ποιο τμήμα του εγκεφάλου έχει ενεργοποιηθεί. 

Κανείς μπορεί να καταλάβει αν ο συνομιλητής του επινοεί αυτά που λέει ή αν είναι πραγματικά από το βλέμμα του: αν κοιτάει προς τα πάνω και αριστερά: δείχνει οπτικά κατασκευασμένες εικόνες αν κοιτάει προς τα αριστερά: δείχνει ακουστικά κατασκευασμένους ήχους αν κοιτάει προς τα κάτω και αριστερά: δείχνει συναίσθημα, οσμή ή γεύση αν κοιτάει προς τα πάνω και δεξιά: δείχνει οπτικές εικόνες που θυμάται κανείς αν κοιτάει προς τα δεξιά: δείχνει ότι θυμάται ακουστικά ήχους αν κοιτάει προς τα κάτω και δεξιά: εσωτερικός διάλογος.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ