2015-06-03 08:00:22
Φωτογραφία για ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΟΪΜΠΛΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Φόροι 5 δισ. και μειώσεις στις συντάξεις για τη συμφωνία

Η πενταμερής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, είχε ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων. Οι Θεσμοί συμφώνησαν σε ένα κείμενο το οποίο θα παρουσιάσει απόψε στον Έλληνα Πρωθυπουργό στη συνάντησή τους ο κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον μεταξύ των δανειστών επικράτησε η σκληρή γραμμή Σόιμπλε!

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Β. Σόιμπλε απείλησε με κυβερνητική κρίση στη Γερμανία σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση στις θέσεις των Θεσμών. Ουσιαστικά πλέον το κείμενο που θα παρουσιαστεί στον Έλληνα Πρωθυπουργό δεν είναι τίποτε άλλο από το κείμενο με τα μέτρα περιλαμβάνονται στην πέμπτη αξιολόγηση που δεν ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων περίπου πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και παρεμβάσεις όπως η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα Ασφαλιστικά Ταμεία που ουσιαστικά οδηγεί σε άμεσες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Από την πλευρά του ατλαντικού, το μπαλάκι στην Ελλάδα πέταξε με δηλώσεις της, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ για το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους δανειστές. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε πριν από λίγο στο Mega ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «Η ευθύνη είναι στους Έλληνες».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ