2015-06-03 14:03:47
Φωτογραφία για Ζητούν από τους μετανάστες της Μανωλάδας που πυροβολήθηκαν, να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης!
Οι μετανάστες εργάτες στη Ν. Μανωλάδα που πυροβολήθηκαν επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, όχι απλά δεν έλαβαν προστασία ως μάρτυρες ή αποζημίωση ως θύματα ρατσιστικής κι εργοδοτικής επίθεσης, ή έστω τα δεδουλευμένα τους, αλλά καλούνται τώρα να πληρώσουν και τα έξοδα της δίκης τους που έγινε στην Πάτρα!

Την αποκάλυψη φέρνει στη δημοσιότητα το vice.com, με εκτενές ρεπορτάζ του.

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), τα έξοδα που αντιστοιχούν σε περίπου 360 ευρώ για καθένα από τους 35 μετανάστες έχουν σταλεί στις εφορίες τους, και συνολικά φτάνουν γύρω στα 12.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Απριλίου του 2013, οι μετανάστες που εργάζονταν στην παραγωγή φράουλας της εταιρείας του Νίκου Βαγγελάτου στη Ν. Μανωλάδα, ζήτησαν τα δεδουλευμένα πάνω από 6 μηνών που δεν είχαν λάβει, και δέχτηκαν σαν απάντηση πυροβολισμούς από τους επιστάτες τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 άτομα.


Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τελικά αθώος κρίθηκε ομόφωνα το αφεντικό τους κι έμπορος φράουλας Νίκος Βαγγελάτος και ο ένας από τους επιστάτες του, Κώστας Χαλούλος. Ένοχοι κρίθηκαν οι δυο επιστάτες, ο Γεώργιος Χαλούλος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κι ο Θεόδωρος Αποστολόπουλος για απλή συνέργεια σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες δια παραλείψεως, με ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως το ζήτημα με τα δικαστικά έξοδα θα λυθεί σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διαγράφοντας τα ποσά που έφτασαν στις εφορίες των μεταναστών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ