2015-06-04 12:42:21
Φωτογραφία για ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΑΛΣ με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Ε/93/15

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 04-06-2015 ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΑΛΣ με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού  Αντιναύαρχο ε.α. Ν. Βαζαίο Π. Ν. και Αρχιπλοίαρχο (Ο) Ν. Πέτσο Π.Ν. αντίστοιχα, στο πλαίσιο της απαιτούμενης ενημέρωσης από την πλευρά του Ταμείου για την παρούσα και τη διαμορφούμενη κατάσταση και προοπτική του. 

Μετά από την παρασχεθείσα ενημέρωση των υπευθύνων του Ταμείου τα συμπεράσματά μας είναι τα εξής: 

α. Η αποτίμηση της οικονομικής χρήσης του Ταμείου για το 2014 θα είναι πλεονασματική, ενώ θετική διαγράφεται η πορεία του και για το οικονομικό έτος 2015.

β. Οι τιμές των μερισμάτων έτους 2015, πρόκειται να διατηρηθούν σταθερές κατά το τρέχον έτος και στο ύψος που ισχύουν από 01.03.2013.

γ. Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται και για τα μερίσματα του ΕΚΟΕΜΝ. Οι οικονομικοί όμως πόροι που χάθηκαν από την κατάργηση εσόδων (εισφορές από τρίτους  π.χ. άδειες αλιείας κλπ) κάνουν την προσπάθεια του ταμείου δυσκολότερη.


δ. Η καταβολή των εφάπαξ βοηθημάτων πραγματοποιείται απρόσκοπτα για όσους συνταξιοδοτήθηκαν εως  τα τέλη Ιουλίου 2014. Για όσους συνταξιοδοτήθηκαν αργότερα, τα εφάπαξ δεν δύνανται να χορηγηθούν έως ότου τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα που υπάρχει αναφορικά με τον υπολογισμό τους.

Από την πλευρά μας επίσης, τέθηκε αίτημα αύξησης του ποσού των χορηγούμενων δανείων. Ενημερωθήκαμε όμως ότι τη συγκεκριμένη  χρονική στιγμή πέραν της μείωσης του επιτοκίου που ήδη έγινε, δε θα μπορούσε το Ταμείο να προβεί σε κάποια άλλη ενισχυτική μεταβολή, για προφανείς λόγους.

Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι θα έχουν την ευκαιρία το προσεχές διάστημα να ενημερωθούν άμεσα και αναλυτικότερα από τους Υπευθύνους του Ταμείου για την συνολική του εικόνα και για όλους τους λογαριασμούς ΒΟΕΑ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΛΟΑΝ κλπ, σε ημερίδα που προτείναμε ήδη και θα διοργανωθεί με ευθύνη της ΠΕΑΛΣ. 

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ