2015-06-04 15:13:50
Φωτογραφία για 7 στους 10 κατοίκους του πλανήτη θα χρησιμοποιούν smartphone έως το 2020
Τη δημοτικότητα τους, μεταξύ των συσκευών, συνεχίζουν να αυξάνουν τα “έξυπνα” κινητά, καθώς μέσα στα... επόμενα πέντε χρόνια περίπου επτά στους δέκα κατοίκους της γης θα χρησιμοποιεί smartphone. 

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό του σημερινού αριθμού των χρηστών, παγκοσμίως, έως το 2020, οπότε αναμένεται να υπερβαίνουν τα 6,1 δισεκατομμύρια (το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού της γης).

Η χρήση δεδομένων μέσω smartphone προβλέπεται να δεκαπλασιαστεί εντός της επόμενης πενταετίας

Ταχύτατη αναμένεται να είναι και η ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, που - έως το 2020 - υπολογίζεται ότι θα καλύπτουν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που περιλαμβάνονται στο “Ericsson Mobility Report”, τόσο η αύξηση του αριθμού των συνδρομητών όσο και η διογκούμενη δημοτικότητα της χρήσης υπηρεσιών μέσω mobile data αναμένεται να οδηγήσουν σε τεράστια αύξησης της συνολικής κίνησης δεδομένων μέσω κινητών δικτύων.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται, η χρήση δεδομένων μέσω smartphone προβλέπεται να δεκαπλασιαστεί εντός της επόμενης πενταετίας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Βόρειας Αμερικής, όπου η μέση μηνιαία χρήση data ανά smartphone εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 14 GB το 2020 από 2,4 GB σήμερα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ