2015-06-05 10:24:41
Φωτογραφία για Αχαΐα: «Χέρι – χέρι» για τον μαθητή που σωριάστηκε στο προαύλιο και για 120 οικογένειες που χρειάζονται στήριξη
Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και στην Πάτρα προκλήθηκαν καταστάσεις που παρέπεμπαν σε κατοχή. Οικογένειες που ξαφνικά έχασαν το εισόδημά τους και η κατσαρόλα έμενε άδεια. Πριν ένα χρόνο μάλιστα η εκπαιδευτικός και μια εκ των ιδρυτών της εθελοντικής, μη κερδοσκοπικής ομάδας «Χέρι – Χέρι» Αγγελική Νικολοπούλου, είδε μαθητή να σωριάζεται στο προαύλιο από την πείνα.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα στηρίζει 120 οικογένειες κυρίως από την Πάτρα αλλά και άλλες περιοχές της Αχαΐας και κάποιες από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδυσης αλλά και ιατρικές υπηρεσίες προσφέρονται στις οικογένειες μέσα από ένα εθελοντικό δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό η εθελοντική ομάδα πραγματοποιεί νέα αποστολή γιατρών από την Πάτρα στο Δήμο Γορτυνίας το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου 2015, μετά την αντίστοιχη αποστολή στην Ιθάκη.

Όπως δηλώνει στο thebest η Αγγελική Νικολοπούλου τις οικογένειες που στηρίζουν τις έχουν εντοπίσει μέσω σχολείων κυρίως καθώς ο βασικός πυρήνας της ομάδας αρχικά αποτελείτο από 7 δασκάλους ωστόσο τώρα έχει διευρυνθεί «και γνωρίζουμε ότι σίγουρα αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης. »


Η στήριξη των συμπολιτών που έχουν ανάγκη δεν αφορά μόνο τα απαραίτητη είδη διατροφής αλλά και υπηρεσίες, πέρα από τις ιατρικές, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. «Φέτος μια φιλόλογος έκανε δωρεάν μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης σε μαθητή της Γ΄Λυκείου».

Το έργο της ομάδας στηρίζουν απλοί πολίτες κι επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει το ΚΤΕΛ Αχαΐας αναλαμβάνει δωρεάν τη μεταφορά των δεμάτων στις οικογένειες, ενώ στο σούπερ μάρκετ Κρόνος στήνονται σε συγκεκριμένες ημέρες καλάθια αγάπης. Το «Χέρι – Χέρι» δεν συγκεντρώνει χρήματα και βοηθά με άλλους τρόπους.

Οι εθελοντές της ομάδας ανέρχονται σε 2.400 ωστόσο δεν είναι ενεργά όλα τα μέλη σε διαρκή βάση. Ο βασικός πυρήνας αποτελείται από 15 άτομα. Η ομάδα στις 19 Ιουλίου συμπληρώνει δύο χρόνια δραστηριότητας.

Όλα ξεκίνησαν με αιτία την κρίση και αφορμή το ρεπορτάζ που είδε η κ. Νικολοπούλου για μια εθελοντική ομάδα στην Κρήτη. Ήρθε σε επαφή μαζί τους και τους καθοδήγησαν στο να δημιουργήσουν το δικό τους εθελοντικό σχήμα. Η ίδια διαπιστώνει ότι τα τελευταία χρόνια όπου ήρθαν τα πάνω – κάτω ότι η κοινωνική ευαισθησία αυξήθηκε και μάλιστα αναφέρει ότι οικογένειες που στηρίζουν όταν βρεθούν σε καλύτερη θέση, ενημερώνουν ώστε η βοήθεια που τους έδιναν να διοχετευτεί αλλού, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα τους παρότρυνε να δώσουν αυτά που προορίζονταν για εκείνη σε οικογένεια με παιδιά.

Η εξόρμηση γιατρών στη Γορτυνία

Γιατροί 9 διαφορετικών ειδικοτήτων καθώς και μια φυσικοθεραπεύτρια θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής.

Ειδικότερα κλιμάκιο εθελοντών γιατρών αποτελούμενο από τους:

Αντωνόπουλο Δημήτρη -Πλαστικό Χειρουργό

Αποστολοπούλου Αναστασία -Χειρουργό Μαστού

Ασημακοπούλου Βασιλική –Ενδοκρινολόγο

Καλλιδόνη Παναγιώτη -Ουρολόγο

Κουζέλη Αντώνη - Ορθοπαιδικό

Κουρέλη Θεόδωρο -Παθολόγο Ογκολόγο

Μανωλέσο Γιώργο -Ψυχίατρο

Μαρκέτο Γρηγόρη -Παιδίατρο

Ευάγγελο Παπαδέα – Ω.Ρ.Λ.

και την Φυσικοθεραπεύτρια κ. Ιωάννα Μπαγιονέτα

θα εξετάσουν κατοίκους του Δήμου Γορτυνίας το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2015 σε τρεις πόλεις Δημητσάνα – Βυτίνα – Τρόπαια.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας.

Το Χέρι Χέρι υλοποιεί αυτήν του την πρωτοβουλία με την συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Γορτυνίας, ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή στην όλη προσπάθεια του καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών-Ορθοπαιδικού Χειρουργού Παν. Μέγα που κατάγεται από την Γορτυνία αλλά και της Αντιδημάρχου κ. Μαρίνας Διαμαντοπούλου.

Με την ευκαιρία, η ομάδα θα προσφέρει σε αδύναμες οικογένειες του Δήμου Γορτυνίας τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια.

Ελευθερία Μακρυγένη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ