2015-06-05 12:08:06
Φωτογραφία για ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ
Σταθάκης: Επιλογή μας να μην πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ

Σκληρή στάση τηρεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απέναντι στις προτάσεις των εταίρων και εν όψει της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως τονίζει μέσω twitter: «Νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με Σαμαρά και Βενιζέλο και ότι θα βρουν ''συνεργάσιμους'' στην καταπάτηση της λαϊκής εντολής. Λάθος μεγάλο...»

Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «τα επαχθή μέτρα των δανειστών ξεπερνούν τα όρια αντοχής του λαού» και επιτέθηκε κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως του Ποταμιού, που «φαντασιώνονται νέα μνημόνια». Η ίδια επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί «μέχρις εσχάτων για μια πραγματικά επωφελή συμφωνία».

Εν τω μεταξύ, τη διεθνή προσοχή έχει συγκεντρώσει η απόφαση της Ελλάδας να μην πληρώσει σήμερα Παρασκευή τα 305 εκατ. ευρώ της δόσης του ΔΝΤ και να τα «πακετάρει» για το τέλος Ιουνίου. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC για την απόφαση αυτή, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα είχε τα κεφάλαια για να καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ αλλά επέλεξε να μην το κάνει.


Κατά τον ίδιο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί τις νέες προτάσεις που έθεσαν στο τραπέζι οι δανειστές. «Θέλουμε να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο. Η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί τις προτάσεις που έκαναν οι πιστωτές για τις δημοσιονομικές προσαρμογές το 2015 και 2016», είπε.

Ο διεθνής Τύπος εστιάζει στην απόφαση της Ελλάδας να μεταθέσει την πληρωμή στο ΔΝΤ.  Ο βρετανικός Guardian στο εξώφυλλο αναφέρει «Η Ελλάδα ένα βήμα πριν την έξοδο» και προσθέτει η Ελλάδα θυμωμένη από τις εκκλήσεις για επιπλέον λιτότητα αρνείται να πληρώσει τη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Παρασκευή. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Financial Times» που γράφει: «Η Ελλάδα παρακρατά την δόση προς το ΔΝΤ ύψους 300 εκατ. σε ένδειξη αντίστασης». Ακόμη, αναφέρει ότι η τελευταία χώρα που είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας ήταν η Ζάμπια και επισημαίνει ότι εντείνονται οι πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ