2015-06-05 21:58:09
Φωτογραφία για Κατέληξαν 2 από τους τραυματίες στην έκρηξη της Τουρκίας
Με αίμα βάφτηκε προεκλογική συγκέντρωση του σημαντικότερου κουρδικού κόμματος στο Ντιγιάρμπακιρ, αφού δύο Τούρκοί σκοτώθηκαν, ενώ 10άδες είναι οι τραυματίες.

Δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο: Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και πάνω από εκατό τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε προεκλογική συγκέντρωση του σημαντικότερου κουρδικού κόμματος, στο Ντιγιάρμπακιρ.

Αρχικά, τα τουρκικά δίκτυα μετέδωσαν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή εγκατεστημένο σε μια πλατεία του Ντιάρμπακιρ, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων ανήκουν στην κουρδική μειονότητα.

Την εκδοχή αυτή, ωστόσο, απέρριψε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, που δήλωσε ότι η έκρηξη στο Ντιάρμπακιρ, λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του HDP ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμίρτας, δεν οφειλόταν σε βλάβη μετασχηματιστή τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Τα πρώτα ευρήματά μας δείχνουν ότι η έκρηξη δεν σημειώθηκε (...) στον μετασχηματιστή τάσης», είπε ο Γιλντίζ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ