2015-06-06 17:58:08
Φωτογραφία για Γιακουμάτος: «Είπαν τόσα ψέματα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ποτέ τόσοι λίγοι δεν κορόιδεψαν τόσους πολλούς.Θα μας ρίξουν όλους στα βράχια»
Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στις 19.30, στο Ξενοδοχείο Καλαμίτσι Πρέβεζας, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του πρώην Υπουργού ΝΔ, Μάκη Γιακουμάτου.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Ντάκουλας και ο Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης, που απήυθυναν ένα μικρό χαιρετισμό ενώ παρευρέθηκαν o συμπατριώτης αναπληρωτής γραμματέας και υπεύθυνος για την Ήπειρο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ηλίας Γιάτσος, η πρώην βουλευτής Μερώπη Καλδή και πολλά μέλη και φίλοι του συνδυασμού.

Ο Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιος Γιαννάκης μετά από τον χαιρετισμό του κ. Ντάκουλα είπε « Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή εδώ πέρα. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον συναγωνιστή και τον επιτυχημένο Υπουργό κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, Είναι η μοναδική φορά που γίνεται μια συνδιάσκεψη στο Νομό μας, η τελευταία είχε γίνει το 1970 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και είναι τιμή για μας που μετά από τόσα χρόνια γίνεται στην Πρέβεζα, γίνεται στο Νομό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους από μέρους μου.


Ο πρώην Υπουργός της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος δήλωσε: "Αισθάνομαι τόσο οικεία εδώ. Είχα έρθει εδώ παλιότερα με τα Κλωστήρια όταν ήμουν Υπουργός Εργασίας και μου άρεσε και μου αρέσει η Πρέβεζα. Έχει η Πρέβεζα καλή εκπροσώπηση στη Βουλή με το Γιαννάκη. Εσείς εδώ σήμερα είστε η καρδιά, είστε η ψυχή της Νέας Δημοκρατίας. Όσο υπάρχετε εσείς η Νέα Δημοκρατία θα υπάρχει και θα βασιλεύει και να είστε σίγουροι για ένα πράγμα, αυτή η παράταξη έχει δώσει πάρα πολλά σε αυτό τον τόπο, έχει δικαιωθεί ιστορικά σε όλες τις επιλογές από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον εθνάρχη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα. Ναι, αλλά θα μου πείτε κ. Γιακουμάτο τον Γενάρη χάσαμε, ωραία από πού χάσαμε; Χάσαμε από τους τιποτάκηδες γιατί είπαν τόσα ψέματα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ποτέ τόσοι λίγοι δεν κορόιδεψαν τόσους πολλούς, έναν λαό ολόκληρο.

Η πρώτη απάτη, η μεγαλύτερη απάτη που χάσαμε ένα μεγάλο ποσοστό, από το δεν πληρώνω και ειδικά τον ΕΝΦΙΑ. Μόνον αυτό; Τι δεν τάξανε προεκλογικά ; Αυτό όμως έχει τις συνέπειές του, σήμερα τώρα που μιλάμε εδώ υπάρχει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα, ποια θέματα; Αυτό που συνέβη σήμερα θα ακολουθεί την Ελλάδα πολλά χρόνια. Είναι δυνατόν να ξεφτιλίζεται η χώρα διεθνώς; Είναι δυνατόν να έχουμε τέτοια τύχη; Κάνω μια ευχή εδώ στην Πρέβεζα την άλλη φορά που θα έρθω να είναι η Ελλάδα όρθια, γιατί αυτό που γίνεται τώρα δεν είναι για τη Νέα Δημοκρατία, είναι για τη χώρα. Έχουν αντιληφθεί οι Πρεβεζάνοι, όλοι εδώ οι Ηπειρώτες τι σημαίνει να σε βγάλουν από το ευρώ και την Ευρώπη; Έχετε αντιληφθεί; Ήδη έχουμε δυσκολίες. Και αυτό ξέρετε τι σημαίνει ; Σημαίνει άδεια ράφια, κλείσιμο οι τράπεζες, διάλυση της οικονομίας, εντελώς! Εδώ θα είστε τυχεροί γιατί έχετε ψαράκια, έχετε και τα ποτάμια, η Αθήνα θα πεινάσει. Και σας λέω και μια πληροφορία, σήμερα τα σούπερμαρκετ λιανικώς εμπορίου ασφαλίζουν το εμπόρευμα στις αποθήκες για πλιάτσικο. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!.Οι τράπεζες έχουν αδειάσει! Τα ταμεία όλα τα έχουν ξεγυμνώσει. Και τώρα φτάσαμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε τη δόση 300 εκατομμύρια. Δεν κυβερνάνε το καφενείο του χωριού τους, ούτε το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς τους. Ένα έθνος, μια πατρίδα θέλει σοβαρότητα. Θα μας ρίξουν όλους στα βράχια. Είναι αδιανόητο εδώ και τέσσερις μήνες κοροϊδεύουν την κοινωνία όλη, κοροιδεύουν το λαό. Τέσσερις μήνες διαπραγμάτευση, ποια διαπραγμάτευση ρε; Αποκαλύφτηκε χθες. Μας λέγανε χρόνια ολόκληρα, μήνες, το e-mail Χαρδούβελη και το e-mail Χαρδούβελη. Πόσο ήταν το e-mail Χαρδούβελη; 850 εκατομμύρια. Πόσο το e-mail Βαρουφάκη; Πάνω από 4,5 δις .Εμείς στα 870 εκατομμύρια στο e-mail Χαρδούβελη δεν είχαμε συμφωνήσει, δεν είχαμε υπογράψει, το παλεύαμε για 700 και 800 εκατομμύρια και για αυτό είχαμε αντισταθεί. Κι έρχεται τώρα και στα φέρνει όλα τούμπα.

1.Εμείς δε φέραμε 13 % το Φ.Π.Α από το 23 % στην εστίαση μονομερώς ενώ σήμερα μιλάνε για 23% και στα τρόφιμα;

2.Το πετρέλαιο το 2014 99 λεπτά και το κυβερνητικό τιμολόγιο 66, λόγω μείωσης 30 % εισφοράς του πετρελαίου.

3.Δεν κάναμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική στους ανασφάλιστους, εμείς το κάναμε στα 2,5 χρόνια.

4. Δεν κάναμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ήταν μια αξιοπρεπή αμοιβή – βοήθεια στον αδύνατο ;

5. Στα 2,5 χρόνια, με ελλειμματική χώρα κάναμε αρκετά . Τι δεν κάναμε ;Δεν κάναμε καμιά επικοινωνία και πληρώσαμε πολύ ακριβά τον ΕΝΦΙΑ.

"Κάναμε πάρα πολλά, αυτό που δεν κάναμε μόνο ήταν να επικοινωνήσουμε το έργο μας. Αυτή τη στιγμή η παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη, πρέπει να είναι ισχυρή, δυναμική για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έρχονται οσονούπω. Γιατί πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση δεν είναι να πάμε στη δραχμή, λύση δεν είναι να γίνει πλιάτσικο. Η λύση είναι μία, να γίνει μια οικουμενική κυβέρνηση, να μπορούν να πάνε έξω να διαπραγματευτούν όλοι οι αρχηγοί, να κάνουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία ένα- δύο χρόνια, πόσα θα χρειαστεί, να βγούμε από το μνημόνιο, να πάνε σε αγορές και μετά να πάμε σε εκλογές και να λογαριαστούμε. Τώρα έχουμε ένα μόνο, πως θα σωθεί η χώρα.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Εγώ φοβάμαι πάρα πολύ. Εγώ ζητάω από τους νεοδημοκράτες να καταθέσουν προτάσεις και σήμερα και την Κυριακή να κάνουμε ένα διάλογο, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι, να είστε υπερήφανοι, ότι αυτή η παράταξη πιο γρήγορα απ’ ότι πιστεύετε θα έρθει να δικαιώσει πάλι την ιστορία της, αυτό που πάντα πετυχαίνει. Ιστορικά δικαιώνεται. Και αυτό θα γίνει σίγουρα και σύντομα με τον Αντώνη Σαμαρά και με τη ΝΔ». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ