2015-06-06 21:56:14
Φωτογραφία για Π. Κουρουμπλής: Έχουμε όραμα ... αλλά και μια σκληρή πραγματικότητα να διαχειριστούμε [video]
Η κυβέρνηση έχει όραμα για τον εξαιρετικά σημαντικό τομέα της Δημόσιας Υγείας, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και τα νούμερα αμείλικτα. Μέσα στις προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που, εν τέλει μοιάζουν ... σταγόνα στον ωκεανό, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, από την Κρήτη όπου βρίσκεται σήμερα, εξηγεί ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση - αλλά όχι και τη δυνατότητα - να "επενδύσει" και να σχεδιάσει με σοβαρότητα την Υγεία.

Σε σύσκεψη στη ΔΥΠΕ Ηρακλείου, παρουσία του του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη, του διοικητή και του υποδιοικητή της ΔΥΠΕ, κ.κ. Ηγουμενίδη και Δημητρακόπουλου, δημάρχων, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών φορέων, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. "Όραμα έχουμε, αλλά έχουμε και μια σκληρή πραγματικότητα να διαχειριστούμε" - είπε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμο ζήτημα για την Υγεία, την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. "Χωρίς στρατηγική για την πρόληψη ... δεν πας πουθενά" - πρόσθεσε, εξηγώντας ότι οι 4.500 διορισμοί ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού από το σύνολο των 7.500 προσλήψεων στο Δημόσιο, είναι σημαντικοί, αλλά αποδεικνύονται ... σταγόνα στον ωκεανό όταν έχουν προηγηθεί 25.000 αποχωρήσεις εργαζομένων.


Ξεμπλόκαρε ο διαγωνισμός για τα ασθενοφόρα

Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός, διαγωνισμός για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, ο οποίος είχε "κολλήσει" για 7 χρόνια, ξεμπλόκαρε και πλεόν άνοιξε ο δρόμος για την προμήθεια 180 ασθενοφόρων. Με την επίλυση ενός προβλήματος, όμως, ανακύπτει ένα νέο, καθώς ασθενοφόρα σύντομα θα έχουμε ... όχι όμως και οδηγούς! Πρόσφατα προσελήφθησαν 200 διασώστες για όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων περίπου 10 θα κατανεμηθούν στην Κρήτη, ωστόσο δεν έχουν προσληφθεί οδηγοί.

Η προσπάθεια πάντως δε σταματάει, σύμφωνα με τον κ.Κουρουμπλή, ο οποίος στις 19 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους παράγοντες προκειμένου να επιδιωχθεί η άντληση επιπλέον πόρων για την Υγεία.

Tι θα κανει ο Υπουργός την Κυριακή

10:30 - Ο Υπουργός Υγείας  θα παρευρεθεί στον Εορτασμό της Επετείου της κήρυξης της «επανάστασης του 1821 στην Κρήτη», στον Ιερό Ναό Παναγίας Θυμιανής Σφακίων.

12:00 - Εγκαίνια του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας Σφακίων από τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Δήμου Σφακίων και φορέων της περιοχής.

18:00 - Ο  Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, θα επισκεφθεί το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου στο Καστέλι Χανίων.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ