2015-06-07 12:07:08
Φωτογραφία για Νέα συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ, χωρίς Γιούνκερ την Τετάρτη
Νέα τριμερής συνάντηση προγραμματίστηκε για την Τετάρτη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Το ραντεβού ορίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν οι τρεις ηγέτες και η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πραγματοποιήθηκε σε «πολύ καλό κλίμα». Πάντως συνεχίζονται οι αντεγκλίσεις για το ζήτημα των αναπάντητων κλήσεων με το Μαξίμου να διαψεύδει... ειρωνευόμενο και την Κομισιόν να επιβεβαιώνει το αίτημα Τσίπρα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν θα συμμετάσχει στο ραντεβού της Τετάρτης, κάτι που είχε συμβεί και την προηγούμενη φορά... που συναντήθηκαν οι τρεις ηγέτες.

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Κατά την τηλεδιάσκεψη θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις των δύο ηγετών σε σχέση με την πρόταση της Αθήνας, για την οποία κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι παραμένει στο τραπέζι.


Εν τω μεταξύ, κυβερνητικές ειρωνεύτηκαν αλλά δεν διέψευσαν πληροφορίες του Reuters, σύμφωνα με τις οποίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να δεχθεί τηλεφώνημα του κ. Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης: Μετωπική Γιούνκερ-Τσίπρα

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί του Σαββάτου, αλλά ο Γιούνκερ αρνήθηκε επειδή δεν υπάρχει καμία πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις που το βράδυ της Τετάρτης υποσχέθηκε η ελληνική πλευρά να αποστείλει την Πέμπτη δεν έχουν φθάσει», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων. Η ίδια πηγή ανέφερε ακόμη δεν υπήρξαν εξελίξεις, άρα δεν υπήρχε και κάτι για να συζητήσουν.

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε πως η παραφιλολογία συνεχίζεται. Με ένα δηκτικό σχόλιο κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «μετά την πρόταση των θεσμών, "που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα" -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις». «Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών», τόνιζαν.

Με τη σειρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα αν είναι αλήθεια ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι αν ναι γιατί δεν μίλησαν, η κ. Αντρέεβα απάντησε:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία. Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα παραμείνουν οπωσδήποτε σε επαφή τις επόμενες μέρες, όπως είχε ειπωθεί και το βράδυ της Τετάρτης».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ