2015-06-07 21:39:08
Φωτογραφία για Πώς να αγοράσετε φωτογραφική μηχανή
Έχετε μπερδευτεί με τις κόμπακτ; Τα megapixels σας λένε λίγα πράγματα; Οι φακοί ακόμη λιγότερα; Δείτε πώς τα πράγματα μπορούν να γίνουν απλά πριν αποφασίσετε να αγοράσετε – ένας οδηγός αγοράς για πρωτάρηδες με μεράκι.

1. Τι χρήση θα κάνετε στην κάμερα σας;

Πριν ρωτήσετε τον εαυτό σας "ποια κάμερα να αγοράσω", αναρωτηθείτε "τι θα κάνω με την κάμερα αυτή;". Σκεφτείτε ποιο θα είναι το βάρος και ο όγκος της μηχανής που θα κουβαλάτε. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε κάτι μεγάλο και βαρύ που θα το αφήνετε σπίτι. Δοκιμάστε την κάμερα που σας αρέσει στο κατάστημα. Πιάστε την. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στα χειριστήρια και ότι τα γριπ "κάθονται" σωστά στα χέρια σας. Με τη μηχανή σας θα πρέπει να νιώθετε άνετα.

2. Επιλέγοντας τη σωστή

Υπάρχουν τριών τύπων φωτογραφικές μηχανές, ή έστω αυτοί μας ενδιαφέρουν. Οι κόμπακτ είναι οι μικρότερες και τα κάνουν όλα αυτόματα – είναι οι λεγόμενες point-and-shoot. O φακός είναι πάνω τους και δεν αλλάζει. Οι Μirrorless είναι σαν τις κόμπακτ, αλλά έχουν λίγο μεγαλύτερο μέγεθος και μπορούν να εναλλάσσουν φακούς. Προσφέρουν αρκετό έλεγχο σε εσάς, πολύ περισσότερο από ό,τι οι κόμπακτ μηχανές. Στην τρίτη κατηγορία θα συναντήσετε τις μεγάλες μηχανές, τις DSLR. Σας δίνουν τον πλήρη έλεγχο στη λήψη της φωτογραφίας, την οποία διαμορφώνετε όπως εσείς θέλετε και φαντάζεστε. Αναρωτηθείτε, “τι θέλετε από μία φωτογραφική μηχανή που δεν σας το δίνει το κινητό σας” και επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ