2015-06-07 23:01:07
Φωτογραφία για Δέκα νεκροί σε συγκρούσεις πολιτοφυλάκων στο Μεξικό
Λίγες ώρες πριν την έναρξη των βουλευτικών και τοπικών εκλογών που διεξάγονται στο Μεξικό σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ μελών πολιτοφυλακής αυτοάμηνας στο νότιο τμήμα της χώρας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι. Συγκεκριμένα, οι συγκρουσεις σημειώθηκαν αργά το...

βράδυ του Σαββάτου μεταξύ αντίπαλων φατριών της ίδιας πολιτοφυλακής αυτοάμυνας που ονομάζεται Ενωμένο Μέτωπο για την Ασφάλεια και την Ανάπτυξη της Πολιτείας Γκερέρο (FUSDEG), αναφέρει η ανακοίνωση της πολιτειακής κυβέρνησης.

Η FUSDEG είναι ομάδα αυτοάμυνας που συγκροτήθηκε προ διετίας από πολίτες αγανακτισμένους από τις κλοπές, τις απαγωγές και τους εκβιασμούς από εγκληματικές συμμορίες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξαιτίας διαμάχης για τον έλεγχο εδάφους μέσα σε ένα σπίτι που χρησίμευε ως διοικητήριο στην είσοδο του χωριού Χολάπα, 500 κατοίκων, βόρεια του Ακαπούλκο.


Οι πολιτοφυλακές αυτοάμυνας επιτρέπεται να αναπτύσσουν δράση μέσα στις κοινότητες αυτοχθόνων της πολιτείας Γκερέρο όπου μπορούν να διασφαλίζουν τη δημόσια τάξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι  πυροβολισμοί έλαβαν χώρα παρά την ανάπτυξη στρατιωτών και αστυνομικών στις πολιτείες Γκερέρο και Οαχάκα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Η Γκερέρο είναι μία από τις πιο βίαιες πολιτείες της χώρας, καθώς διάφορα καρτέλ εμπόρων ναρκωτικών διεκδικούν τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών, ενώ πολιτοφυλακές αυτοάμυνας προσπαθούν να προστατεύσουν τις κοινότητες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ