2015-06-08 11:19:07
Φωτογραφία για Μεγάλη πυρκαγιά πίσω από τα Νεκροταφεία της Ξάνθης
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή πίσω από τα Δημοτικά Κοιμητήρια της Ξάνθης, τυλίγοντας στις φλόγες 4 στρέμματα γης με χορτολιβαδική και χαμηλή βλάστηση Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.00 το μεσημέρι περίπου και έγινε άμεσα αντιληπτή ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Για το συμβάν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης που έσπευσε στο σημείο με 2 πλήρως επανδρωμένα Πυροσβεστική οχήματα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και η Π.Υ. της ΒΙΠΕ Ξάνθης με ένα όχημα και προσωπικό.

Οι πυροσβέστες παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν περαιτέρω και απειλήσουν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Από τις φλόγες κάηκαν 4 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση με την πυρκαγιά να επεκτείνεται και σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, ο ιδιοκτήτης του οποίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ κάηκαν και 10 ελιές.


Η έγκαιρη επέμβαση των Πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα μιας και από την πυρκαγιά απειλήθηκαν τόσο επιχειρήσεις όσο και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ υπήρξε και κινητοποίηση των κατοίκων. Μέχρι στιγμής τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά διερευνώνται από την Πυροσβεστική ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά στην περιοχή πίσω από τα Νεκροταφεία, πλησίον του οικισμού του Δροσερού.

Πριν από μερικές μόλις ημέρες άλλωστε είχε ξεσπάσει ακόμη μια φωτιά στο ίδιο περίπου σημείο, καίγοντας 2 στρέμματα γης με άγρια χόρτα, ενώ και σε εκείνη την περίπτωση η άμεσα επέμβαση των Πυροσβεστών επέτρεψε τα χειρότερα. Η φωτιά προκλήθηκε τότε από μια μικρή εστία σκουπιδιών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ