2015-06-09 12:24:23
Φωτογραφία για Ηλεία: Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας
Τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για την εξέταση των θεμάτων που αφορούν το θέμα της υγείας αποφάσισαν χθες οι φορείς που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη για τον τομέα της Υγείας στο νομό. Παράλληλα προγραμματίζεται η οργάνωση συλλαλητηρίου για το ίδιο ζήτημα περί το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Σωματεία, σύλλογοι και εργαζόμενοι της πόλης του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Συνταξιούχων Πύργου ΙΚΑ και περιχώρων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός, ο πρόεδρος των Εργαζομένων του νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Ασμής κ.α.

Τονίστηκε πως στην Ηλεία η κατάσταση που επικρατεί στην υγεία έχει φτάσει στο μηδέν, ενώ αποδείχτηκε στην πράξη ότι με τα μέτρα που προώθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση όπως: συγχώνευση των Νοσοκομείων, μετακινήσεις προσωπικού, προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ή με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια), ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες υπηρεσιών όχι μόνο δεν έλυσαν τα προβλήματα, αλλά δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία του λαού και εξουθενωτικές συνθήκες για τους εργαζόμενους.

Οι φορείς που συγκεντρώθηκαν δήλωσαν πως θα πρέπει οι πολίτες να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με παράλληλη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης
. Γενναία χρηματοδότηση του νοσοκομείου ώστε να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχωθούν και να αναπτυχθούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.

Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Να στελεχωθούν τα ΚΥ και οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ