2015-06-10 22:03:47
Φωτογραφία για ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Σόιμπλε και Βαρουφάκης απλά δίνουν συνεντεύξεις, δεν διαπραγματεύονται
Τώρα θα πρέπει Τσίπρας και Μέρκελ να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις, τονίζει ο επικεφαλής... της ΚΟ των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, ο οποίος, σε σημερινή του συνέντευξη, υποστήριξε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα πρέπει να μείνει μακριά από τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται ακριβώς στην ίδια θέση με αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δίνει συνέχεια συνεντεύξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των Αθηνών με τους πιστωτές. Καλό θα είναι να αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις, όπως και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η Μέρκελ και ο Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις» τόνισε ο Σνάιντερ και αναφέρθηκε στα «κοινά σημεία» των δύο υπουργών Οικονομικών.


«Ανάμεσα στην Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας υπάρχει μία σχέση σαν αυτή του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη» υποστήριξε ο αρχηγός της ΚΟ του SPD.

«Για το ελληνικό ζήτημα, ο Γιάνης Βαρουφάκης δίνει συνεχώς συνεντεύξεις. Το ίδιο κάνει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε. Μπορεί να δίνει συνεντεύξεις, αλλά, όπως και ο Έλληνας ομόλογός του, δεν μπορούν να κάνουν διαπραγματεύσεις. Τώρα θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανγκελα Μέρκελ να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο Κάρστεν.

Ο αρχηγός της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών πρόσθεσε επίσης πως «το ελληνικό ζήτημα διχάζει τη γερμανική κυβέρνηση, δημιουργώντας πρόβλημα όχι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά στο εσωτερικό του κόμματος της κυρίας Μέρκελ».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ