2015-06-11 12:41:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Το 60% των μαθητών έχει προβλήματα με την σπονδυλική στήλη
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωτοποριακό πρόγραμμα ξεκίνησε η παιδιατρική πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου του Ρίου, όπως έγραψε η εφημερίδα "Πελοπόννησος".

Τελικώς αποδείχθηκε σωτήριο, δεδομένου ότι κατέδειξε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μικροί μαθητές.

Συνολικά, οι 5 γιατροί της κλινικής , που μετείχαν στο πρόγραμμα εξέτασαν 345 παιδιά από 12 δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Από αυτά το 60% έχει προβλήματα με την σπονδυλική του στήλη, το 40% με μελλοντική παχυσαρκία και το 20% έχει ζητήματα με το αναπνευστικό.

Μάστιγα της εποχής αποτελεί η σκολίωση για τους μαθητές αφού περισσότερα από 150 παιδιά που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε πως είτε λόγω του βάρους της σχολικής τσάντας, είτε εξαιτίας λάθος θέσης που κάθονται, αντιμετωπίζουν προβλήματα με την σπονδυλική στήλη.

Παράλληλα ανησυχητική διάσταση έχει λάβει , σύμφωνα με τους γιατρούς, η έκταση του λιπώδους ιστού, που προδιαθέτει για μελλοντική παχυσαρκία. Το 40% των μαθητών βρέθηκε με μεγάλα ποσοστά και είναι σε άμεση συνάρτηση με την έλλειψη γυμναστικής. Μόλις το 2,5% των μαθητών που εξετάστηκαν απάντησε πως γυμνάζεται , έστω και περιστασιακά.


Επίσης διαγνώστηκαν και προβλήματα καρδιάς σε μερικά παιδιά, τα οποία και οδηγήθηκαν άμεσα για περεταίρω εξετάσεις.

Τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων θα δοθούν σε ατομικούς φακέλους στους γονείς, ενώ στο τέλος του μηνός θα ανακοινωθούν στο σύνολό τους σε συνέντευξη τύπου.

Οι γιατροί θα συνεχίσουν και την επόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα και θέλουν μάλιστα να επεκταθεί και στους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, γι’ αυτό έχουν έλθει σε επαφή με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΡΟΟΠΤΟ ΜΕ ΦΟΡΤΟΥΝΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ