2015-06-12 10:14:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο...περίμενε για να συνταξιοδοτηθούν - Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων είπε ο νέος διοικητής του ΙΚΑ
Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων εξέφρασε ο νέος διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Πάτρα, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ. Ερωτηθείς για τη ρευστότητα και τις συντάξεις του ΙΚΑ ο νέος διοικητής δήλωσε πως «Οι συντάξεις κατά το διάστημα που βρίσκομαι στην διοίκηση του ΙΚΑ, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ουδέποτε είχαν πρόβλημα. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και με τις συντάξεις του Ιουνίου».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΙΚΑ ο διοικητής τόνισε πως τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην καθυστέρηση της απόδοσης των συντάξεων, ειδικότερα στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεωνά, είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί μόνον εάν δοθεί άμεση προτεραιότητα στην πλήρη μηχανοργάνωση του Ιδρύματος, και στην ψηφιοποίηση όλης της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτός θα είναι και ο πρώτος στόχος του ως νέος διοικητής του ΙΚΑ, και γι' αυτό έχει υποβάλει σχετικό αίτημα για να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ.

Σε ότι αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών προς το ΙΚΑ, ο κ. Θεωνάς είπε ότι μέχρι σήμερα 125.000 οφειλέτες του ΙΚΑ έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ