2015-06-12 20:25:39
Φωτογραφία για Ντόμινο εξελίξεων στο μπάσκετ: Πώς μπερδεύονται Καλάθης, Τεόντοσιτς, Σλούκας;
Πραγματικός... Μύλος με τους τρεις παίκτες. Πώς το συμβόλαιο του ενός επηρεάζει τον άλλο και πώς συνδέεται ο Ολυμπιακός Τα μεταγραφικά σενάρια ήδη δίνουν και παίρνουν και το SDNA αναλύει τρεις από τις πιο καυτές υποθέσεις και πώς αυτές συνδέονται μεταξύ τους: Τεόντοσιτς, Καλάθης και Σλούκας. Ο Ολυμπιακός αργεί και οι «μέλισσες» πυκνώνουν...

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμη αλλά η μεταγραφική περίοδο έχει αρχίσει για τα καλά. Οι ομάδες που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους ή έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες για την επόμενη σεζόν, κινούνται στην αγορά και σπεύδουν να κλείσουν τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα παράδειγμα της Μακάμπι που, όπως σας αποκάλυψε το sdna.gr έκλεισε τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας, Τέιλορ Ροτσέστι, του εκρηκτικότατου Ντέρικ Μπράουν από την Λοκομοτίβ Κούμπαν που σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του  sdna.gr τον έχει «καπαρώσει» η Έφες Αναντόλου ή ακόμη-ακόμη τον αξιόλογο γκαρντ της Άλμπα Βερολίνου, Ρέτζι Ρέντινγκ που υπέγραψε ήδη στην «πλούσια» και φιλόδοξη, Νταρουσάφακα.


Κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις είναι για την ομάδα που υπογράφει ο παίκτης αναλόγως σημαντική, κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε έχει να κάνει από το impact του παίκτη και τη δυναμική της ομάδας. Για παράδειγμα ο Ρέντιγκ δεν είναι πρώτης γραμμής παίκτης, δεν συγκρίνεται ποιοτικά με τους Ντέρικ Μπράουν, Τέιλορ Ρότσεστι, αλλά καθότι έχει σπουδαία χρονιά με την Άλμπα κατατάσσεται στις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και ειδικά για την Νταρουσάφακα είναι σπουδαία κίνηση. Μιλώντας πάντα για τη δεδομένη στιγμή και χωρίς να κρίνουμε από όσα δείξει το… ταμείο στο τέλος.

Γενικώς η αγορά τα τελευταία χρόνια, με τους τόσους πολλούς Ευρωπαίους να περνούν τον Ατλαντικό, δεν έχει πολλούς καλούς παίκτες που φέρουν τον τίτλο των πρωτοκλασάτων. Ειδικά στα γκαρντ οι επιλογές των ομάδων που αποτελούν το γκρουπ των ισχυρών της Ευρωλίγκας και έχουν χρήμα να ξοδέψουν, είναι περιορισμένες και ουσιαστικά αυτές μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να δημιουργήσουν ένα ντόμινο εξελίξεων.

Ποιοι είναι οι παίκτες που εμπλέκονται; Λίγοι. Τρεις, εκ των οποίων μόνο ο ένας δεν έχει απολύτως καμία δέσμευση (συμβατική) και μπορεί να προκαλέσει… πλειστηριασμό μπροστά στα πόδια του. Πρόκειται για τους Νικ Καλάθη, Μίλος Τεοντόσιτς και Κώστα Σλούκα.

Σωστά καταλάβετε ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού είναι εκείνος που δεν έχει προϋποθέσεις για να προκαλέσει ενδιαφέρον από τον οποιονδήποτε σύλλογο θέλει να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του.

Ας πάρουμε τα πράγματα αντίστροφα. Ο Νικ Καλάθης από πλευράς «δεσμεύσεων», για τις ενδιαφερόμενες ομάδες της Ευρώπης βρίσκεται κάπου στη μέση. Δεν έχει συμβόλαιο, αλλά έχει προτεραιότητα το ΝΒΑ. Μάλιστα οι πληροφορίες του sdna.gr  αναφέρουν πως η ομάδα του, Μέμφις Γκρίζλις, επιθυμούν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του όπως και τη συνεργασία τους με τους άλλους τρεις free agent (ξεκινώντας βεβαίως από τον Μαρκ Γκασόλ). Αν πάλι οι Γκρίζλις δεν πείσουν τον Καλάθη να παραμείνει, ο διεθνής γκαρντ που είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει επίπεδο σε μια ομάδα, θα θελήσει να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο να βρει καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ και μετά θα γυρίσει το βλέμμα του πίσω στην Ευρώπη.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί πριν από τα μέσα (προς τέλη) Ιουλίου, ενώ θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός ύστερα από τις επαφές πέρυσι εκτιμά ότι διατηρεί προβάδισμα για το οποίο συνηγορεί και η σύζυγος του Καλάθη, η οποία προτιμά την επιλογή της Αθήνας.

Όσον αφορά τον Μίλος Τεόντοσιτς, θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι όπως κρατούν και όλα τα μεγάλα club. Ο Σέρβος υπέγραψε τεράστιο συμβόλαιο πέρυσι (3ετες με 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως λέγεται πως έχει κάνει) και το όνομα του υπάρχει στη λίστα, μόνο και μόνο επειδή η ΤΣΣΚΑ απέτυχε ξανά στο φάιναλ-φορ και από τους παράγοντες της μοσχοβίτικης ομάδας βγήκε γκρίνια για τη νέα κακή εμφάνιση του σε αγώνες φάιναλ-φορ.

Ας υποθέσουμε πως η ΤΣΣΚΑ σκέπτεται πράγματι να αποδεσμεύσει τον Τεόντοσιτς. Τότε κι αυτή η υπόθεση θα πρέπει να περιμένουμε ως τα τέλη Ιουλίου να δούμε αν και πως θα εξελιχθεί. Ούτε εύκολο είναι να βρεθεί αντικαταστάτης του (ίσως ο Καλάθης), ούτε είναι εύκολο να λυθεί ένα τέτοιο συμβόλαιο, όπως επίσης δεν υπάρχουν πολλές ομάδες να το αναλάβουν. Και για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε Και καταλήγουμε στον Κώστα Σλούκα, που είναι από τους πιο βελτιωμένους παίκτες, έχει «ψηθεί» πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη αποκτώντας πολλούς εμπειρίες και έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους Ευρωλίγκας. Είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην επικράτηση με 2-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Βρίσκεται σε καλή ηλικία, είναι αριστερόχειρας, παίζει άμυνα, σουτάρει με καλά ποσοστά αλλά και χωρίς φόβο, υψηλή ευστοχία στις βολές, διεισδύει και γενικώς είναι από τους (σκεπτόμενους) γκαρντ που μπορεί να λειτουργήσει σε κάθε ομάδα.

Είτε έχει τον Σπανούλη (Ολυμπιακός), είτε τον Μπογκντάνοβιτς (Φενέρ), είτε τους Τεόντοσιτς, Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ), είτε τον Χουέρτας (Μπαρτσελόνα) ή ακόμη και κανέναν από αυτούς. Ο Σλούκας είναι ένα από τα πιο hot ονόματα αυτή την εποχή και αυτό αναμένεται να αποδειχθεί αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός, που μάλλον έχει καθυστερήσει να κινηθεί, θα έχει την προτεραιότητα στις συζητήσεις όπως οφείλει να κάνει κάθε παίκτης με την ομάδα που αγωνιζόταν, αλλά με τόσες ομάδες να γυρίζουν γύρω από τον διεθνή γκαρντ σαν τις… μέλισσες γύρω από τη γύρη, είναι πιθανόν να γίνει ένας πληστειριασμός που δεν θα συμφέρει τους Ερυθρόλευκους που έχουν συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και δεν θέλουν να την χαλάσουν. Εξελίξεις λοιπον λία συντόμως…
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΦΙΛΙΠΟΦ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΦΙΛΙΠΟΦ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ