2015-06-13 11:23:06
Φωτογραφία για Μεσαιωνική παρέμβαση περί απαγορεύσεως του Γ. Μπουτάρη στο Άγιον Όρος
Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι σημερινές τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, τόσο η σύσταση του να απαγορευτεί η είσοδος στο Άγιον Όρος στον Γιάννη Μπουτάρη, όσο και ta περί  «καρκινογενέσεων» που προκαλεί η ομοφυλοφιλία.

Ο κ. Σεραφείμ πρέπει να γνωρίζει ότι:

Ουδείς έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στον οποιοδήποτε  να εισέλθει στο Άγιον Όρος, που είναι τόπος μετάνοιας και προσευχής. Κάθε άνθρωπος και ο πιο αμαρτωλός έχει το δικαίωμα να το επισκέπτεται, να προσεύχεται, να μετανοεί και να σώζεται.

Η σημερινή τοποθέτηση του Αγίου Πειραιώς ξεπέρασε κάθε όριο της χριστιανικής διδασκαλίας, καθώς  πυρήνας της είναι  η ΑΓΑΠΗ και μάλιστα οι Ιεράρχες θα πρέπει να την υπηρετούν στο έπακρο και όχι να σπέρνουν διχόνοια και να κάνουν άστοχες συστάσεις ...

Το Άγιον Όρος δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Εφορος είναι μόνο η Θεοτόκος, που ως Μητέρα του Θεανθρώπου δε θα ήθελε να εκδιώκονται τα αμαρτωλά τέκνα της.Δεν θα εξετάσουμε εμείς δημόσια τον κ. Μπουτάρη για τα προσωπικά του ζητήματα.


Βεβαίως, διαφωνούμε κατηγορηματικά με τη στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την υποστήριξή του για τα gay pride  αλλά δεν πρέπει να εξελιχθούμε σε ένα απέραντο φρενοκομείο Αυτοσυγκράτηση και διάκριση, είναι πνευματικά εργαλεία που πρέπει όλοι να κάνουμε χρήση ιδιαίτερα σε τέτοιες υποθέσεις.Ο φανατισμός δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό.

Το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ έγινε αποδέκτης  πολλών μηνυμάτων από αναγνώστες του που εξέφρασαν την έκπληξή τους με τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόσο για τη σύσταση προς τους Αγιορείτες Πατέρες να απαγορεύσουν την είσοδο στη Αθωνική Πολιτεία στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όσο και η φράση του «ότι η ομοφυλοφιλία προκαλεί καρκινογενέσεις».

Αυτές οι εκφράσεις δεν εξυπηρετούν τίποτα, παρά μόνο σκανδαλίζουν το ποίμνιο και περισσότερο εκείνους που δεν είναι τόσο κοντά στην Εκκλησία.

Η ομοφυλοφιλία  φυσικά και δεν είναι αποδεκτή από την Εκκλησία. Το σύμφωνο συμβίωσης σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει να επεκταθεί στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά αυτοί οι χαρακτηρισμοί οδηγούν στο να κατηγορηθεί η Εκκλησία αντί Εκείνη να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ