2015-06-13 12:51:06
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Συλλαλητήριο για την πλήρωση των κενών θέσεων του νοσοκομείου
Συλλαλητήριο σε κεντρική πλατεία της Πρέβεζας, με κεντρικό σύνθημα «το δικαίωμα στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο», και βασικό αίτημα την αναβάθμιση του νοσοκομείου της Πρέβεζας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσηλευτικό Ίδρυμα και η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία.

Οι διαδηλωτές ζητούν την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στις κλινικές του Νοσοκομείου, νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, καθώς και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Πρέβεζας, Νικόλαος Γεωργάκος, είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι το ζητούμενο είναι οι διορισμοί γιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις, αλλά κυρίως οι ανάγκες.

Παρά το γεγονός ότι το οργανόγραμμα του νοσοκομείου προβλέπει 47 θέσεις γιατρών, σήμερα σε αυτό εργάζονται 38, μαζί με τους επικουρικούς. Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού παρουσιάζονται στην Παθολογική Κλινική, στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Χειρουργικό και στην Παιδιατρική Κλινική.


Κάθε μήνα, το νοσοκομείο επισκέπτονται 5.500-6.000 άτομα, καθώς καλύπτει ανάγκες από όλη την περιοχή, ακόμη και από την Λευκάδα, διότι από το Νοσοκομείο του νησιού έχουν φύγει 16 γιατροί.

Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργάκος, «το θέμα είναι πως οι περισσότεροι γιατροί είναι Διευθυντές και Επιμελητές Α΄, και εάν δεν γίνουν άμεσα διορισμοί, θα βγουν στην σύνταξη σε σύντομο χρονικό διάστημα και το νοσοκομείο θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να υπολειτουργεί».

Σημειώνεται πάντως, πως σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο πρόσφατος χαρακτηρισμός του Νομού Πρεβέζης ως "άγονης και προβληματικής περιοχής", λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών του συνθηκών, θα υποβοηθήσει τις διαδικασίες για προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ