2015-06-13 14:30:17
Φωτογραφία για Fiat 500 Vintage ’57: ο θρύλος επιστρέφει
Fiat 500 Vintage ’57: ο θρύλος επιστρέφει

• Η παγκόσμια πρεμιέρα του έγινε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και κατόπιν το νέο 500 Vintage '57 παρουσιάστηκε στο διεθνή Τύπο στο Centro Storico Fiat στο Τορίνο, εκεί όπου η παράδοση είναι ζωντανή, μεταφέρεται και ανανεώνεται.

• Το κτίριο σε στιλ art nouveau βρίσκεται στην via Chiabrera και φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση που απεικονίζει τη δημιουργία και την τεχνολογική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Fiat από το 1963.

• Επίσης παρουσιάστηκε μια πολύ μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα, αναμνηστικά, μοντέλα, διαφημιστικές αφίσες και ένα τεράστιο αρχείο: πάνω από 5.000 μέτρα χαρτιού σε έγγραφα, 300.000 τεχνικά σχέδια, 18.000 αφίσες, 1.300 σκίτσα, 5.000 βιβλία και περιοδικά σχετικά με την αυτοκινητοβιομηχανία και την βιομηχανική ιστορία, 6 εκατομμύρια εικόνες και 200 ώρες ιστορικών ταινιών.

• Αποτελώντας φόρο τιμής στο εμβληματικό Fiat που παρουσιάστηκε στο Τορίνο στις 4 Ιουλίου 1957, το 500 Vintage '57 special series έχει μια ρετρό εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του κλασικού προδρόμου του, όπως το αμάξωμα σε μπλε παστέλ - τώρα σε συνδυασμό με λευκή οροφή , αεροτομή και καθρέφτες - και δερμάτινη ταπετσαρία σε tobacco ή εναλλακτικά Brown Terra di Siena Poltrona Frau
. Το αυτοκίνητο είναι στολισμένο με παραδοσιακά λογότυπα της Fiat στο εξωτερικό μέρος και στο τιμόνι, ένα λευκό ταμπλό και λευκές και επιχρωμιωμένες ζάντες 16 ιντσών, που θυμίζουν τους τροχούς του παρελθόντος.

• 1957: παρουσιάζεται το "μεγάλο μικρό αυτοκίνητο" και έμβλημα της μαζικής αυτοκίνησης, από το οποίο πουλήθηκαν σχεδόν 3,9 εκατομμύρια μονάδες και το οποίο θα εδραιωνόταν στη συλλογική φαντασία.

• 2007: πενήντα χρόνια αργότερα, η Fiat ξεκινάει να οδηγεί προς το μέλλον με το νέο 500. Μια νέα επιτυχία με βαθιές ρίζες και μια εξελιγμένη απάντηση στις νέες ανάγκες της αυτοκίνησης.

• Και νέα έκδοση Fiat 500 Ron Arad, σε συνεργασία με τον διάσημο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή.

Το 500 Vintage '57, η νέα ειδική σειρά που αποτελεί φόρο τιμής στο ιταλικό σύμβολο του 1957, παρουσιάστηκε στον Τύπο στο Centro Storico Fiat στη via Chiabrera 20 του Τορίνο. Μετά την πρεμιέρα του στην Έκθεση της Γενεύης, η Fiat επέλεξε το Centro Storico να παρουσιάσει το 500 Vintage '57 στον διεθνή Tύπο. Tο νέο Vintage '57 special series έχει μια παραδοσιακή, ρετρό εμφάνιση που βασίζεται σε στοιχεία του προκατόχου του, όπως η βαφή pastel blue, που τώρα συνδυάζεται με λευκή οροφή και spoiler, και - δερμάτινη ταπετσαρία σε tobacco - ή εναλλακτικά Brown Terra di Siena - Frau.

Διαβάστε περισσότερα » autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εξιτήριο έλαβε ο Τζον Κέρι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εξιτήριο έλαβε ο Τζον Κέρι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ