2015-06-14 19:30:06
Φωτογραφία για Εντείνεται το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ηλεία
Με τα σκουπίδια να γεμίζουν και πάλι τα σημεία της πόλης τα οποία μετά την έναρξη της αποκομιδής καθαρίζονται καθημερινά από την υπηρεσία Καθαριότητας, έρχεται αντιμέτωπη η δημοτική αρχή, με τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Σεϊντή, να καταγγέλει την αναλγησία ορισμένων, που, όπως τονίζει, δεν θέλουν να βοηθήσουν την πόλη.

Αφορμή για όλα αυτά, αποτελεί, το περιστατικό που συνέβη χθες στο χώρο της πλατείας, όπου τα συνεργεία καθαριότητας, πραγματοποίησαν την αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου, οι σακούλες με σύμμικτα και ανακυκλώσιμα σκουπίδια είχαν εναποτεθεί από άγνωστους, στο σημείο όπου πλέον δεν υπάρχουν κάδοι μεταλλικοί αλλά μόνο κάδοι ανακύκλωσης.

«Σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας είπα ότι τα σημεία της πόλης από όπου έχουμε σηκώσει σκουπίδια θα παραμείνουν καθαρά και αυτό έχω κάνει. Όμως δεν μπορώ να δεχτώ την ασυνειδησία των συμπολιτών μας όπου σε σημεία που δεν υπάρχουν κάδοι εναποθέτουν σκουπίδια. Θεωρώ απαράδεκτο να πετούν σκουπίδια ανεξέλεγκτα όταν η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει πως οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε σημεία συγκεκριμένα και έχουν ενημερωθεί και οι επιχειρήσεις γι’ αυτό», αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βασίλης Σεϊντής.


Θα υπάρξουν κυρώσεις

Όπως εξήγησε ο κ. Σεϊντής, η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλους τους πολίτες του δήμου Πύργου και όχι μόνο ορισμένη μερίδα αυτών. Για το λόγο αυτό, όπως ισχυρίζεται, θα αναγκασθεί η υπηρεσία Καθαριότητας να προβεί σε αυστηρές κυρρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται και συνεχίσουν να εναποθέτουν τα σκουπίδια σε σημεία που δεν υπάρχουν κάδοι.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η υπόθεση διαχείρισης είναι υπόθεση όλων μας και παρακαλώ πολύ οι συμπολίτες μας να πειθαρχήσουν σε αποφάσεις που έχει πάρει η υπηρεσία της καθαριότητας με αίσθημα ευθύνης ως προς τους πολίτες του διευρυμένου δήμου που έχουν συμμορφωθεί και να αφήσουν να επιτελέσει η καθαριότητα το έργο της. Σε διαφορετική περίπτωση είμαι αναγκασμένος να εφαρμόσω στο 100% τον εσωτερικό κανονισμό της καθαριότητας του δήμου που από εδώ και στο εξής οι μη πειθαρχούντες θα τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα», καταλήγει ο κ. Σεϊντής.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ