2015-06-15 09:35:56
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΪΝΕΝ: ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ντομπρόβσκις: Θέμα πολιτικής βούλησης η συμφωνία για την Ελλάδα

Στην επισήμανση πως η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη και ότι παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Ο Κατάινεν αναφέρθηκε στην καλή θέληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα και επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου Γιούνκερ ότι δεν μπορεί να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο αν η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν είναι προετοιμασμένη να διορθώσει τα πράγματα στην Ελλάδα.

«Ο πρόεδρος Γιούνκερ ξεπέρασε τα όρια και ήταν πολύ βοηθητικός προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη», ανέφερε ο Φιλανδός Επίτροπος. Ο ίδιος υποστήριξε πως η λύση για την Ελλάδα δεν είναι τα περισσότερα χρήματα, αλλά να έλθει η οικονομία σε μια υγιή κατάσταση. «Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αρκετή πρόοδο, ωστόσο ελπίζουμε», είπε. Κατά τον ίδιο η Κομισιόν θέλει μια βιώσιμη καλή λύση και εξέφρασε την ελπίδα  η ελληνική κυβέρνηση να μοιράζεται την ίδια άποψη.


Εν τω μεταξύ, την άποψη ότι μια συμφωνία για την Ελλάδα εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση, καθώς οι τεχνικές προϋποθέσεις για υπάρξει λύση πληρούνται εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στην τηλεόραση της Λετονίας. 

«Η συμφωνία εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση. Όλες οι πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για το ευρώ. Ο ίδιος εκτίμησε πως υπάρχουν οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία και εστίασε στην ανάγκη άρσης του αδιεξόδου. «Χρειάζεται μια σαφής στρατηγική εξόδου, που θα αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε σχετικά.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ