2015-06-15 11:00:18
Φωτογραφία για Επίθεση Νοσηλευτών κατά Αβέρωφ και Συλλούρη
Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με σημερινή ανακοίνωση καταδικάζει ως ''ατυχείς και απαράδεκτες'' δηλώσεις των Προέδρων του ΔΗΣΥ και του  ΕΥΡΩΚΟ Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημήτρη Συλλούρη "εναντίον των επαγγελματιών υγείας και κατ’ επέκταση των νοσηλευτών, οι οποίοι συχνά αρέσκονται να προκαλούν το κοινό αίσθημα λαϊκίζοντας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτικών τους συμφερόντων".

Ταυτόχρονα ανακοινώνει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία με τη συμμετοχή των επαρχιακών επιτροπών, την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου με σκοπό τη λήψη αποφάσεων και με προσανατολισμό στην εξουσιοδότησή μας για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

"Θεωρούμε  ότι θα ήταν ωφέλιμο για τον τόπο μας οι κύριοι πρόεδροι να παρουσιάζουν το ίδιο σθένος για την προώθηση μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και κατά της ατιμωρησίας των ενόχων που επέφεραν  την οικονομική καταστροφή του τόπου μας και που μέχρι στιγμής δεν είδαμε κανέναν να τιμωρείται, παρά να προωθούν την καταστρατήγηση της δημόσιας υγείας με στόχο την ιδιωτικοποίησή της αλλά και μέτρα οικονομικής εξόντωσης των εργαζομένων", αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ.


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι νοσηλευτές "δεν λαμβάνουν παχυλούς μισθούς ούτε έχουν πολυτελή σπίτια, αλλά ούτε φοροδιαφεύγουν". Η ΠΑΣΥΝΟ επικρίνει ακόμη τα δύο κόμματα ότι "με δική τους ψήφο συναίνεσαν στην άνιση  μεταχείριση των νοσηλευτών με την αποκοπή της αντιμισθίας για εργασία σε αντικανονικό ωράριο (επίδομα βάρδιας). Όπως και με την απουσία της δικής τους ψήφου οι νοσηλευτές δεν έχουν καταταχθεί ακόμη στην πανεπιστημιακή μισθολογική κλίμακα όπως όλοι οι πτυχιούχοι επαγγελματίες στον Δημόσιο Τομέα".

Οι νοσηλευτές διερωτούνται γιατί ένα κράτος δικαίου με τόσους εμπειρογνώμονες, τεχνοκράτες και σπουδαίους οικονομολόγους να μην μπορεί να βρει αυτή τη φόρμουλα που θα δώσει τη λύση σ’ αυτήν την κατάσταση "της άνισης και δυσμενούς μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών του".

Η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι έχει διαμορφώσει, μαζί με άλλους φορείς, κοινές θέσεις επί του προσχεδίου για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και θα τις παρουσιάσει  ενώπιον του Υπουργού Υγείας.

Προσθέτει ακόμη ότι στο νομοσχέδιο διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να αποκρατικοποιήσει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τονίζει ότι δική της θέση είναι ότι τα νοσηλευτήρια πρέπει να παραμείνουν κρατική περιουσία με το κράτος εγγυητή της λειτουργίας τους.

"Καλούμε όλο τον κόσμο να ταχθεί στο πλευρό μας ώστε η υγεία να παραμείνει κοινωνικό αγαθό και όχι να μετατραπεί σε  προνόμιο για λίγους", αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ.
Πηγή: ΚΥΠΕ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ