2015-06-15 21:14:51
Φωτογραφία για Μαρκαριάν: Χρειάζεται νέο πρότζεκτ και σοβαρές αποφάσεις
Για το σήμερα αλλά και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σέρχιο Μαρκαριάν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της φιλικής συνάντησης με την Πολωνία στο Γκντανσκ, την προσεχή Τετάρτη.

«Τα προβλήματα δεν είναι απλά, ούτε ένα. Έχουμε πολλούς λόγους που βρισκόμαστε εδώ. Πρέπει να ισορροπήσουμε την κατάσταση, να κάνουμε μια διάγνωση του προβλήματος και να σκεφτόμαστε το που είμαστε, τις αδυναμίες μας και πως αν θέλουμε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα» είπε ο κ. Μαρκαριάν.

«Πρέπει να είμαστε όλοι περισσότερο επαγγελματίες. Να κάνουμε ένα πιο δυνατό ελληνικό ποδόσφαιρο, να μας δώσει περισσότερους παίκτες για την Εθνική και οι νέοι να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να έχουμε περισσότερες κατηγορίες από τις τρεις που έχουμε τώρα, γιατί είναι λίγες. Πρέπει να βρούμε ποιο είναι το στιλ μας και να το αποφασίσουμε από κοινού» συνέχισε.


«Όποιος θα αναλάβει αυτό το πρότζεκτ πρέπει να έχει σεβασμό και αγάπη για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να δουλεύει γι΄ αυτό και όχι για τον εαυτό του. Πρέπει να διορθώσει πράγματα η Ομοσπονδία. Το συμβόλαιό μου λήγει τον Δεκέμβριο και θα βοηθήσω μέχρι τότε σίγουρα. Κάθε μέρα δουλεύουμε πολύ και θα συνεχίσουμε με υπευθυνότητα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλει όμως νέο πλάνο και αποφάσεις σημαντικές» συμπλήρωσε ο πολύπειρος προπονητής.

Για τα αρνητικά αποτελέσματα της Εθνικής είπε ότι «γνωρίζουμε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δούλευα πριν το 2004 στην Ελλάδα και το 2004 η Ελλάδα ήταν στην καλύτερη κατάστασή της. Από εκεί και μετά, είχε καλές παρουσίες σε ΕURO και Μουντιάλ, αλλά άρχισε να πέφτει και τώρα είμαστε πολύ χαμηλά. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι ιστορικά και πολύ άσχημα και πρέπει να τα ξεπεράσουμε».

Για την ψυχολογία της ομάδας είπε ότι «είναι πράγματι πολύ κακή η ψυχολογική κατάσταση. Μιλήσαμε με τους παίκτες και είπαμε πως πρέπει να δουλέψουμε και να αντιδράσουμε. Πρέπει να αρχίσουμε κάτι νέο στο φιλικό με την Πολωνία.Η Εθνική Ελλάδας και όποιος παίκτης φοράει την φανέλα της πρέπει να παίζει για το καλύτερο. Θα δώσω ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες για να δω τι μπορούν να προσφέρουν στο μέλλον».

Όσο για το αν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο αγωνιστικό στιλ της Εθνικής; «Το Σάββατο δώσαμε πέντε ευκαιρίες στους αντιπάλους, επειδή έπρεπε να βγούμε πιο μπροστά. Εμείς κάναμε δέκα ευκαιρίες και δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Μας πόνεσε η ήττα. Τα λάθη έγιναν όχι γιατί δεν είμαστε καλοί, αλλά πιεσμένοι. Έκανε χειρότερα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι η νίκη της Ουγγαρίας. Σήμερα, είδαμε δυο φορές το ματς με τα Νησιά Φερόε για να αναλύσουμε τα λάθη μας. Θα συνεχίσουμε την δουλειά μας».

Για τη στήριξη από την ΕΠΟ ανέφερε ότι «θα ήθελα να μπορώ να πω ότι θέλω να μείνω δέκα χρόνια, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, διότι δεν έχουν πάει ως τώρα καλά. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται να πρέπει να ανοίξεις πολλές πόρτες. Αν έχω πρόταση να συνεχίσω, θα το σκεφτώ πολύ. Εγώ θέλω να δουλεύω και να είναι εντάξει τα πράγματα, όχι απλά να είμαι κάπου και να εργάζομαι».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ