2015-06-15 21:55:45
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και επιστρέφουμε
Η ελληνική πλευρά αναμένει την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τη Δευτέρα, μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες και την αποχώρηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας από τη συζήτηση.

Αναφορικά με το τι έγινε χθες στις Βρυξέλλες οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η ελληνική πλευρά προσήλθε στις Βρυξέλλες με συγκροτημένες αντιπροτάσεις, ανταποκρινόμενη στη συνεννόηση του έλληνα πρωθυπουργού με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να υπάρξει ένας ακόμα γύρος διαπραγμάτευσης. Διαπραγμάτευσης, μεταξύ των απεσταλμένων του έλληνα πρωθυπουργού και των αντίστοιχων των επικεφαλής των τριών θεσμών, με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών που απομένουν και τη συμφωνία».

Όμως, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ο γύρος αυτός της διαπραγμάτευσης δεν έγινε ποτέ, καθώς οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων των θεσμών «δήλωσαν αναρμόδιοι».


«Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατέθεσαν προτάσεις σύγκλισης, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους των θεσμών, οι οποίοι κατέθεσαν κείμενο που περιείχε μέτρα που απέρριψε η Ελληνική Βουλή» σημειώνουν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και καταλήγουν:

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, από τις Βρυξέλλες, σε χθεσινή του δήλωση κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Αναμένουμε την πρόσκληση των θεσμών και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθούμε για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης».

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να μιλά για αδιέξοδο, αλλά βλέπει αυτή τη δύσκολη στιγμή ως μια φάση της σκληρής διαπραγμάτευσης. «Δεν θέλουμε να μιλάμε για το τέλος της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι κάτι που θα παγιωθεί» είπε.

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως η ελληνική πλευρά σε μεγάλο βαθμό έχει εξαντλήσει τα όριά της για υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση επιθυμεί να κρατηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τους εταίρους, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός προχωρά και σε ενημέρωση, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της νεοεκλεγείσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννήματα, αύριο, ενώ όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, νωρίτερα σήμερα, ο κ. Τσίπρας είναι ανοιχτός για ενημέρωση σε όποιον πολιτικό αρχηγό των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, το ζητήσει.

Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει αύριο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται πιθανόν εντός της εβδομάδος σύγκληση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνεδρίασε η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης η οποία τελεί εν αναμονή της πρόσκλησης των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αν οι θεσμοί προσκομίσουν στη διαπραγμάτευση κάτι καινούργιο, τότε ενδέχεται και η κυβέρνηση να τοποθετηθεί από την πλευρά της με κάτι καινούργιο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ