2015-06-15 23:26:20
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στο 424 ΓΝΣΕ στη Θεσσαλονίκη
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, το 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως), στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα και τις δυνατότητας της συγκεκριμένης νοσοκομειακής μονάδας, η οποία παρέχει πλήρη ιατρική περίθαλψη, υψηλού επιπέδου, στο προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε κατηγορίες ιδιωτών έχοντας σημαντική συμβολή στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή του Νοσοκομείου δεν εξαντλείται μόνο στην παροχή υψηλής ποιότητας ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών στις νοσηλευτικές μονάδες και εργαστήρια αλλά επεκτείνεται και σε πολύ σημαντικές κοινωνικές εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι καθημερινά απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία του 424 ΓΣΝΕ, περίπου 500 ασθενείς, γύρω στις 127.000 ετησίως, εκ των οποίων το 80% είναι εκτός των χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας
. Στη διάρκεια της ενημέρωσης καταγράφηκαν ως σημαντικότερα προβλήματα, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) προς το Νοσοκομείου που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ αλλά και οι μεγάλες ανάγκες που αφορούν στη συντήρηση του υπάρχοντος ιατρικού και ηλεκρομηχανολογικού εξοπλισμού, ετήσιου κόστους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων με προτεραιότητα σε αυτά που απαιτούν διοικητικές παρεμβάσεις και τη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, σημείωσε, ότι θα υπάρξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να αναζητηθούν λύσεις στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο ΑΝΥΕΘA ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, στις υπόγειες εγκαταστάσεις, τα εξωτερικά ιατρεία και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μιλώντας σε συγκέντρωση του προσωπικού στο κεντρικό αμφιθέατρο του 424 ΓΣΝΕ ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα, που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας και μου δίνεται η δυνατότητα να επισκεφτώ τις σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου και συνάμα να εξάρω την προσφροά και την αφοσίωση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του για την εκπλήρωση της αποστολής σας. 

Καλείστε να εκπληρώσετε το έργο σας σε ένα Νοσοκομείο, που αν και βρίσκεται στην περιφέρεια, το περιβάλλουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι' αυτό και η υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τα υπάρχοντα προβλήματα. Αποτελεί προτεραιότητά μας η στελέχωση του Νοσοκομείου με ανθρώπινο δυναμικό, τόσο για την καλύτερη λειτουργία του,  όσο και για την ανακούφιση του ανθρώπινου δυναμικού που για μεγάλο διάστημα υπερβάλει εαυτόν, προσφέροντας την ψυχή του, γι' αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας αυτή, την προσφορά σας στους συναδέλφους σας και στις οικογένειές τους, στους συνανθρώπους μας, προσφορά στην Πατρίδα μας. Είμαστε δίπλα σας, σε ό,τι μας χρειαστείτε».
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ