2015-06-16 10:59:00
Φωτογραφία για Έρχονται νέοι κανονισμοί για την προστασία των δεδομένων - Τι φοβούνται οι ασφαλιστές;
Οι Ευρωπαίοι ασφαλιστές παραμένουν εξαιρετικά ανήσυχοι για διάφορες πτυχές των προτεινόμενων κανονισμών της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων, η συζήτηση των οποίων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μπαίνει στην τελική ευθεία, σύμφωνα με την Insurance Europe.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου το Συμβούλιο της ΕΕ υιοθέτησε τη γενική του προσέγγιση στον προτεινόμενο κανονισμό για την προστασία και την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αρχίσουν οι τριμερείς συνομιλίες για την τελική διαμόρφωση των κανονισμών, μεταξύ της Ευρωβουλής, του Συμβουλίου και την Κομισιόν. Συνεπώς, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των ασφαλιστών κατά τις τελικές αυτές συνομιλίες, ώστε να αποφευχθούν απρόβλεπτες συνέπειες.

Εκ μέρους της Insurance Europe, ο William Vidonja δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτοί οι κανονισμοί για την προστασία των δεδομένων σχεδιάστηκαν με μεγάλες μηχανές αναζήτησης, διαδικτυακές εμπορικές επιχειρήσεις και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά νου· ωστόσο οι ασφαλιστές και οι πελάτες τους μπορεί να επηρεαστούν ιδιαίτερα αρνητικά από αυτούς (τους κανονισμούς)
. Είναι επομένως πολύ σημαντικό οι διαμορφωτές πολιτικής της ΕΕ (…) να εξασφαλίσουν ότι ο τελικός κανονισμός επιτρέπει στις ασφαλιστικές να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές».

Συγκεκριμένα, η ασφαλιστική και αντασφαλιστική ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Η Insurance Europe ζητά να δοθεί σε όσους ελέγχουν δεδομένα, όπως οι ασφαλιστές, μια νομική βάση στο πλαίσιο των κανόνων προκειμένου να επεξεργάζονται δεδομένα για λόγους εντοπισμού και πρόληψης της απάτης.

Οι κανόνες πρέπει να επήιτρέπουν στους ασφαλιστές να συνεχίσουν να διαμορφώνουν το προφίλ υποψήφιων ασφαλισμένων, ώστε να αξιολογήσουν τους κινδύνους που τους ζητείται να καλύψουν, καθώς και να εντοπίσουν και να προλάβουν απάτες.

Οι κανόνες πρέπει επίσης να επιτρέπουν στους ασφαλιστές να διατηρούν δεδομένα προκειμένου να συμμορφώνονται με κανονιστικές και συμβατικές υποχρεώσεις, και για λόγους πρόληψης και εντοπισμού της απάτης. Οι ασφαλιστές πρέπει, επομένως, να μπορούν να απορρίπτουν αιτήσεις των ασφαλισμένων για διαγραφή δεδομένων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Insurance Europe ζητά το συμβόλαιο να είναι ένα από τα νομικά ερείσματα που επιτρέπουν την επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων από τους ασφαλιστές. Υποστηρίζει επίσης έναν στενό ορισμό για τα δεδομένα υγείας, στον οποίο οι διοικητικές πληροφορίες δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ευαίσθητα δεδομένα.

Η Insurance Europe πιστεύει ότι οι ασφαλιστές δεν θα έπρεπε να αναγκάζονται να αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες, π.χ. κριτήρια ανάληψης κινδύνων, σε ανταγωνιστές, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ