2015-06-16 14:34:42
Φωτογραφία για Οριστική παύση του σχολείου της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών
Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιά 2014-2015, η διεύθυνση του σχολείου της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών αποφάσισε την οριστική παύση της λειτουργία του σχολείου με την παρακάτω σύντομη ανοιχτή επιστολή:

"Πάτρα, 16 Ιουνίου 2014

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του σχολείου,

Με την ολοκλήρωση του τρέχοντος σχολικού έτους 2014-2015, βρισκόμαστε δυστυχώς στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας ολοκλήρωσε τον σύντομο αλλά πιστεύουμε πολύ παραγωγικό κύκλο του.

Στα δύο προηγούμενα χρόνια, το νεοσύστατο σχολείο μας επιχείρησε, μέσα από πολλά εμπόδια και ένα δυσμενέστατο περιβάλλον, να πετύχει έναν πολύ δύσκολο αλλά σπουδαίο στόχο: να γίνει το πρώτο Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική περιφέρεια το οποίο θα εφαρμόζει διδακτικές μεθόδους του Διεθνούς Προγράμματος International Baccalaureate, με απώτερο στόχο (σε βάθος χρόνου) να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας των «World Schools».


Ωστόσο, πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που σχετίζονται με τον ίδιον τον στόχο, το σχολείο μας είχε δυστυχώς να αντιπαλέψει και σωρεία κατεστημένων προβληματικών αντιλήψεων, που σχετίζονται τόσο με την έλλειψη οράματος, όσο και με την κακή και αλόγιστη διαχείριση των πόρων από τους προκατόχους και ουσιαστικούς διαχειριστές του (Εκπαιδευτήρια Σωτηρχοπούλου).

Εξαιτίας αυτών των αντιλήψεων ένα ιστορικό σχολείο, οδηγήθηκε σε βαθμιαίο μαρασμό και τελικά στο οριστικό κλείσιμο το 2013. Ως συνέπεια των παραπάνω, το σχολείο μας αντιμετώπισε πρόσφατα οικονομική ασφυξία, της οποίας ο βασικός υπαίτιος (η πρόεδρος του Δ.Σ. των ανωτέρω Εκπαιδευτηρίων Κ. Ιωάννα Σωτηρχοπούλου) έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην δικαιοσύνη.

Μέσα από αυτήν την τελευταία επικοινωνία μας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ολόψυχα, για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας αυτά τα δύο όμορφα χρόνια.

Ευχόμαστε ότι καλύτερο για σας και καλή σταδιοδρομία στα παιδιά σας.

Με εκτίμηση,

Από την Διεύθυνση"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ