2015-06-16 20:17:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Ο καιρικός... παραλογισμός του Ιουνίου - Σήμερα καύσωνας από αύριο πτώση της θερμοκρασίας και βροχές
Θα πέσει από την Τετάρτη το απόγευμα ως και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία, σε όλη την Ελλάδα από βορρά προς νότο, σε συνδυασμό ωστόσο με δυνατούς βοριάδες και ισχυρές καταιγίδες.

Η πτώση θα γίνει αισθητή κυρίως στην βόρεια, βορειοδυτική χώρα, όπου θα σημειωθούν σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας κατά τις βραδινές ώρες, ίσως και μονοψήφιες θερμοκρασίες.

Θα είναι μία ουσιαστική ανάσα δροσιάς από τον μίνι αυτό καύσωνα που μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες 2 ημέρες, με υψηλές θερμοκρασίες.

Ωστόσο προγνωστικά στοιχεία του greek-weather.org, προβλέπουν προς τα τέλη του Ιουνίου ή και προς τις αρχές του Ιουλίου, νέο κύμα μεγαλύτερου καύσωνα με θερμοκρασίες που πιθανότατα θα φτάνουν και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πάτρα μάλιστα οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις αναφέρουν οτι στη διάρκεια της Πέμπτης, απο το μεσημέρι και μετά θα εμφανιστούν καταιγίδες παροδικά έντονες.


Εκτακτο δελτίο απο την ΕΜΥ

Μετά το έντονο κύμα ζέστης ακολουθούν βροχές και καταιγίδες που μάλιστα κατά τόπους θα είναι και έντονες λόγω του κύματος ζέστης που προυπήρχε αλλά και της νέας ψυχρής αέριας μάζας που θα προκαλέσει αρκετή αστάθεια στην ατμόσφαιρα.

Από αύριο Τετάρτη απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά με τα λεγόμενα μπουρίνια να κάνουν την εμφάνιση τους πρώτα στην Ήπειρο-Μακεδονία αλλά και την Θράκη.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη τις απογευματινές-βραδινές ώρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στους νομούς Θεσσαλονίκης-Δράμας-Σερρών-Καβάλας-μέχρι και την Ροδόπη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο (και στα νησιά του βόρειου Ιονίου)αλλά και στην βορειοανατολική Θεσσαλία μέχρι την Πέλλα-Πιερία-Ημαθία .

Μέχρι το βράδυ οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην Χαλκιδική και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από την Λέσβο μέχρι την Θάσο και την Λήμνο-Σαμοθράκη.Δείτε που θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα:Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός την Τετάρτη θα είναι ζεστός με ηλιοφάνεια και χωρίς βροχές.

Την Πέμπτη τα μπουρίνια θα κινηθούν νοτιότερα με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας δηλαδή από την Μακεδονία-Θράκη μέχρι και την Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική αλλά και στην Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζει ο άστατος καιρός και την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη ,την Χαλκιδική,τις Σποράδες,την Εύβοια-ανατολική Στερεά Ελλάδα (μέσα και η Αττική) μέχρι και τις Κυκλάδες ,την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο&Αιγαίο στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα πέσουν αρκετά
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ