2015-06-16 22:40:02
Φωτογραφία για Στο εθνικό σύστημα των πιστωτικών καρτών θα χρησιμοποιείται το ρωσικό τσιπ
Στο Εθνικό Σύστημα των πιστωτικών καρτών που δημιουργήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, θα χρησιμοποιείται το ρωσικό τσιπ που επεξεργάστηκε η εταιρία "NIIME & Mikron ".

Όπως είπε στην εφημερίδα "Izvestia" ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρίας Αλεξέι Ντιάνοφ, το τσιπ κατασκευάστηκε με βάση τις ρωσικές τεχνολογίες ως εναλλακτική λύση σε ανάλογα τσιπ της αμερικανικής, ευρωπαϊκής και ασιατικής παραγωγής τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές τράπεζες κατά την έκδοση των πιστωτικών καρτών.

"Κατά τη χρήση του τσιπ ξένης παραγωγής είναι απαραίτητο να γίνονται πληρωμές για άδεια χρήσης σε ξένους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων σε κρυπτοαλγόριθμους οι οποίοι μάλιστα δεν ανταποκρίνονται σε ρωσικά πρότυπα ποιότητας. Εκτός από αυτό, τα ξένα τραπεζικά τσιπ μπορούν να βρεθούν υπό την ισχύ των κυρώσεων με περιορισμό της προμήθειάς τους στη Ρωσία ", είπε.

Όπως δήλωσε ο Ντιάνοφ, το τσιπ της εταιρίας "Mikron" ήδη έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο EMV και γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται όχι μόνο σε ρωσικά, αλλά και σε διεθνή συστήματα πληρωμών ".


"Το πλήρως ρωσικό προϊόν και η παραγωγή του εγγυώνται την άμεση και συνεχή πρόσβαση του ρωσικού τραπεζικού συστήματος στα τσιπ αυτά. Πέραν τούτου, η παραγωγή των τσιπ της ρωσικής προέλευσης εντάσσεται στο πρόγραμμα της πολιτικής τυ προγράμματος της αντικατάστασης των εισαγωγών ", τόνισε.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα μια πηγή που βρίσκεται στην κεντρική Τράπεζα, το τσιπ της ρωσικής παραγωγής χρειάζεται σε συνθήκες των κυρώσεων από την πλευρά της ΕΕ και των ΗΠΑ. "Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι στα τσιπ που ενσωματώνονται στις κάρτες των ρωσικών τραπεζών, δεν υπάρχει, παραδείγματος χάριν, κανένα πρόγραμμα που να αποστέλλει πληροφορίες σε αρχές ξένων κρατών.

Όταν ένα τσιπ είναι δυτικής παραγωγής, πάντα υπάρχει κίνδυνος υπάρξεως στο πρόγραμμα "κάποιων κρυφών δυνατοτήτων και προγραμμάτων " τα οποία επιτρέπουν την παρακολούθηση των χρηστών και των συναλλαγών τους με τους λογαριασμούς τους ", εξήγησαν.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας "Mikron", η πρώτη παρτίδα των καρτών με νέο ρωσικό τσιπ μπορεί να βγει από την παραγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία ήδη το φθινόπωρο της φετινής χρονιάς.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ