2015-06-17 08:54:15
Φωτογραφία για Όλοι οι Έλληνες γιατροί σε μία πλατφόρμα!
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Δείτε πως θα συνδεθούν

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - Health report.gr

Καταξιωμένοι Έλληνες γιατροί που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους να ενωθούν σε μία κοινή πλατφόρμα για να ανταλλάξουν τη γνώση τους για μια καλύτερη υγεία.

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Έλληνες Παγκόσμιοι Γιατροί» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών που αποτελεί ένα μέσο σύνδεσης καταξιωμένων Ελλήνων επιστημόνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και χαίρουν της εκτίμησης της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Με την ένταξή τους στην πλατφόρμα οι επιστήμονες – ιατροί του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν και έμπρακτα την υποστήριξή τους στο κοινωνικό σύνολο του τόπου τους, παρουσιάζοντας και διαδίδοντας το επιστημονικό τους έργο, μοιραζόμενοι επιστημονικές γνώσεις και επαφές και συνάπτοντας επωφελείς συνεργασίες με συναδέλφους τους.


Πρωτεργάτης σε αυτήν την προσπάθεια προσφοράς τάχθηκε ο Δρ. Στέργιος Ζαχαρούλης, Διευθυντής του Παιδιατρικού-Ογκολογικού Τμήματος στη Harley Street Clinic του Λονδίνου και Διευθυντής Παιδο-Νευροογκολογίας στο The Royal Marsden NHS Foundation Trust του Λονδίνου και έθεσε την καλύτερη δυνατή αφετηρία, ώστε ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, να συνεχίσει να προσκαλεί διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού να ενταχθούν στους «Έλληνες Παγκόσμιους Γιατρούς» και να συντροφεύσουν αυτήν την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, γεμίζοντας τον ελληνικό λαό περηφάνια.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρας Βασίλης Γρηγορίουεγκαινίασε την πρωτοβουλία «Έλληνες Παγκόσμιοι Γιατροί», συστήνοντας στον ακαδημαϊκό, επιστημονικό κόσμο, τα ΜΜΕ και το κοινό, τον Δρα Στέργιο Ζαχαρούλη, Διευθυντή του Παιδιατρικού-Ογκολογικού Τμήματος στη «Harley Street Clinic του Λονδίνου» και Διευθυντή Παιδο-Νευροογκολογίας στο «The Royal Marsden NHS Foundation Trust» του Λονδίνου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δρας Γρηγορίου, ανέφερε ότι «οι Έλληνες παγκόσμιοι γιατροί», είναι μια ενέργεια που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει τόσο σε επιστημονικό όσο και κοινωνικό επίπεδο την ακαδημαϊκή, ερευνητική κοινότητα, το κοινό και τα ΜΜΕ μέσα από την προβολή καταξιωμένων Ελλήνων γιατρών που διαπρέπουν διεθνώς.

«Ας μη λησμονούμε, ότι ο τομέας της υγείας έχει υποστεί τεράστια πλήγματα εξαιτίας της κρίσης, αντίστοιχα έχει υποστεί δραματική μείωση το εισόδημα εκατοντάδωνχιλιάδων οικογενειών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση τους στις υπηρεσίες αυτές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δρας Ζαχαρούλης από την πλευρά του μίλησε για τις γνώσεις που μπορούν να μοιραστούν ειδικά σε θέματα εξατομικευμένων θεραπειών κατά του παιδικού καρκίνου, αναφέροντας ότι « η επιστήμη έχει εξελιχθεί θεαματικά σε ότι αφορά στη θεραπεία παιδικών όγκων με σύγχρονες μεθόδους πέρα από τη χημειοθεραπεία».

Επίσης, ο Δρας Ζαχαρούλης «παρουσίασε τα πρώτα αποτελέσματα διεθνούςπολυκεντρικής μελέτης όπου η θεραπεία σε όγκους που υποτροπίασαν εξατομικεύτηκε με βάση την μοριακή βιολογία, έτσι ο ασθενής όχι μόνο λαμβάνει την θεραπεία που ταιριάζει στον όγκο του αλλά αποφεύγει και τις παρενέργειες από τοξικά φάρμακα που δεν θα είχαν αποτέλεσμα».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ