2015-06-17 11:04:52
Φωτογραφία για ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ: Γιατί ο Τσίπρας δεν μιλάει πια για εκλογές;
Ο πρωθυπουργός έχει σταματήσει να κάνει... ακόμα και αναφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, κάτι που όποτε το θίγει το κάνει αποκλειστικά για να το αποκλείσει.

Οι προσεκτικοί παρατηρητές των ελληνικών πολιτικών εξελίξεων σημειώνουν τα τελευταία 24ωρα μια αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ως προς ένα εξαιρετικά μείζον θέμα: αυτό των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας έχει σταματήσει να κάνει ακόμα και αναφορά στο ενδεχόμενο, ενώ όποτε θίγει το ζήτημα, το κάνει αποκλειστικά και μόνο για να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο. Αρχής γενομένης από την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου παραβρέθηκε και μίλησε ο πρωθυπουργός

Αναζητώντας το λόγο που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μεταβάλλει πορεία, οι έχοντες γνώση του παρασκηνίου υποστηρίζουν ότι έγινε για έναν και μοναδικό λόγο: οι δανειστές τον προειδοποίησαν ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ενδεχόμενη κατάρρευση της χώρας. Ανάλογη προειδοποίηση είχαν απευθύνει και πριν από περίπου έναν χρόνο, στον προκάτοχο τους, κ. Αντώνη Σαμαρά, όταν εξέταζε το σενάριο των διπλών εκλογών (ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές μαζί). Και όπως και τότε, έτσι και τώρα, η προειδοποίηση αυτή, φαίνεται ότι «έπιασε τόπο».


Και κάπως έτσι, ο κ. Τσίπρας ανέκρουσε πρύμναν και απέκλεισε την προοπτική αυτή από τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεση του. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι πόσες του έχουν απομείνει πλέον κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι κι αυτή η «δεξαμενή» στέρεψε...Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ